Ministeri Kiuru: Nyt on tärkeää selvittää, kuka maksaa maskien kustannukset: "Pienituloisuus ei saisi olla este elää turvallista elämää"

2:39
Mikä maskisuosituksessa oikein kestää, ja mihin suuntaan kotimaan koronatilanne on menossa? Katso ministeri Kiurun haastattelu: "Näemme, että joillakin alueilla on epidemian kiihtymisen merkkejä ilmassa"

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sdp) mukaan tuleva maskisuositus ei ole vielä valmis, vaan THL:lle annetaan työrauha, jotta kaikki puolet asiasta on varmasti saatu käsiteltyä ohjeistusta laatiessa.

– Viranomaisten näkökulmasta on selvää, että uutta keinovalikoimaa tarvitaan ja tarvitsemme mahdolliseen toiseen aaltoon varautumiseksi myös maskeja osaksi kokonaisuutta, Kiuru sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa.

Kiurun mukaan suositus ei ole vielä valmis, mutta sitä katsotaan jälleen torstaina uudelleen. Alun perin suosituksen kerrottiin tulevan silloin.

"Keväällä nähtiin, ettei kaikilta voi vaatia maskeja"

Suomalaisia on huolettanut maskien kustannukset, sillä esimerkiksi päivittäisillä työmatkoilla viikkokustannus voi nousta useisiin kymppeihin. Kiuru myöntää, että kyseessä on suuri kustannuskysymys.

– Alun perin jo keväällä nähtiin, että emme voi pelkästään ihmisten iän tai terveyden vuoksi kaikilta vaatia maskien käyttöä, Kiuru sanoo.

– Mutta pienituloisuus ei saisi myöskään olla este elää turvallista elämää. Ja siltä osin tähän liittyy kysymyksiä, että kuka maksaa.

Kiurun mukaan tällä hetkellä selvitetään, miten suosituksia voitaisiin antaa niin, että myös ihmisten kukkarot kestävät sen.

Katso ministeri Kiurun haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin alussa olevalta videolta: "Näemme, että joillakin alueilla on epidemian kiihtymisen merkkejä ilmassa"

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja