Ravintolakonserni NoHo Partners ilmoitti aloittavansa uudet yt-neuvottelut välittömästi hallituksen kerrottua rajoituksista: ”Yrittäjät taistelevat henkiinjäämisestä”

8:01
MaRa:n toimitusjohtaja kommentoi hallituksen suunnitelmia jo aiemmin päivällä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa: "Yhden alan päälle asetetaan kovin paljon syntiä"

Ravintolakonserni NoHo Partners kertoo aloittavansa uudet yhteistoimintaneuvottelut, jonka piiriin kuuluu koko konsernin henkilöstö eli noin 1 300 henkilöä Suomessa. 

Konsernin tiedotteen mukaan ravintoloiden rajoitustoimenpiteiden vaikutukset heijastuvat lisäksi välillisesti yhtiön noin 2 000 vuokratyöntekijään.

– Suomen hallitus antoi tänään päätöksen, jonka mukaan ravintoloiden anniskelu tulee lopettaa klo 24 valtakunnallisesti, ja pandemian kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla jo klo 22. Näillä viranomaisrajoituksilla on merkittävä vaikutus ravintolatoimintaamme ja joudumme aloittamaan välittömät sopeuttamistoimet, jotka koskevat jopa tuhansien ihmisten toimeentuloa, kommentoi NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Vikström kertoo MTV:n Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa, että hallituksen päätös on vakava isku ravintolatoimialalle.

– Tämä on ollut kova vuosi ravintolatoimialalle ja useat yrittäjät taitelevat henkiinjäämisestä. 

Vikströmin mielestä keskustelussa ei pitäisi asettaa mustavalkoisesti terveyttä ja taloutta vastakkain.

– Me tiedämme, että terve talous mahdollistaa hyvinvoivan yhteiskunnan. Ilman työpaikkoja ja elinkeinoelämää me emme pysty pitämään tätä yhteiskuntaa pyörimässä.

Vikström kertoo uskovansa, että viranomaiset ja päättäjät ovat tietoisia ravintola-alan työllisyysvaikutuksesta.

– Samaan aikaan heidän on osoitettava, että he tekevät jotain päätöksiä. Tämä on luvanvarainen elinkeino ja tämä on otettu tikunnokkaan, hän kritisoi.

Mm. julkkiskokki Henri Alen on ottanut Twitterissä kantaa uusiin ravintolarajoituksiin. Hän pohtii "tuleekohan joku ministeri käymään kukkakimpun kanssa alalle".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja