Mainos

HUS ei suostu purkamaan leikkausjonoja ylitöinä

Lääkäreiden mielestä HUS on jättänyt maksamatta helmikuussa sovitut paikalliset palkankorotukset, joita on rästissä yhteensä noin 20 miljoonaa markkaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in hallituksen mukaan mitään palkkarästejä ei ole, sillä lakon aikana lääkäreillä ei ollut voimassa olevaa virkaehtosopimusta. HUS:in hallitus ei usko että sairaala maksaa taannehtivasti lääkäreiden vaatimia korotuksia.

Alijäämästä ollaan erimieltä

HUS:n ja kuntien talousjohdosta muodostettu työryhmä ei ole päässyt yksimielisyyteen siitä, miten HUS:n alijäämä jaetaan jäsenkuntien kesken. HUS:n alijäämästä 139 miljoonaa markkaa (23 miljoonaa euroa) johtuu lääkärilakosta. Lisäksi lääkärien palkankorotukset lisäävät toimintakuluja odotettua enemmän.

-Asiaa puitiin kovasti, mutta näkökulmat olivat erilaisia. Asia siirtyy HUS-hallinnon virkamiesvalmisteluun ja sitten hallitukseen, työryhmän puheenjohtaja, varatoimitusjohtaja Seppo Tuomola kertoo. Tuomolan mukaan tilanne on siinä mielessä vaikea, että HUS:lla ei ole intressejä määrätä, miten kunnat kustannukset jyvittävät.

Lakkopaketti erikseen?


Vaihtoehtoja on käytännössä kaksi. Kustannukset jaetaan joko kuntien omistusosuuden mukaan tai sitten ne siirretään sairaanhoitopalveluiden hintoihin. Tuomola pitää todennäköisenä, että vaihtoehdoista valitaan lopulta molemmat. -Lakon aiheuttama alijäämä on poikkeustapaus ja siitä tehtäneen oma pakettinsa. Lääkärin palkkaratkaisun aiheuttama kustannusten nousu taas on siirrettävä hintoihin.

HUS:n hallitus käsittelee kustannusten jakoa seuraavan kerran 3. syyskuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.