Mainos

Hurjistunut hauki puraisi 10-vuotiasta Mickyä: "Pojan ilme oli sellainen, että nyt on joku huonosti"

10-vuotiaan Mickyn kesälomareissu sai viime viikon maanantaina ikävän käänteen, kun vihainen hauki puraisi poikaa jalasta Hämeenlinnan Ahveniston uimarannalla.

Ulvilalainen Ala-Tuorin perhe oli lähtenyt lomareissulle Hämeenlinnaan ja seurue lähti viettämään kesäpäivää uimarannalle. Oli lämmin sää, joten ranta oli tupaten täynnä. Micky ei ehtinyt olla vedessä edes kymmentä minuuttia, kun äiti huomasi rannalta, ettei kaikki ollut kunnossa.

– Pojan ilme oli sellainen, että nyt on joku huonosti, Mari Ala-Tuori kertoo.

Micky nousi äkisti vedestä ja sanoi, että joku oli purrut häntä jalasta.

– Olihan se nyt ihan uskomaton tunne. Sanoin pojalle, että älä nyt viitsi, ei sua voinut mikään purra, Ala-Tuori kuvailee.

Vasta potkiminen irrotti kalan

Äiti auttoi itkuisen pojan rannalla olleeseen veneeseen. Jalka oli kipeä ja vuoti runsaasti verta.

2-vuotiaan lapsensa kanssa uimassa ollut Anu Saarinen näki pian, ettei kyse ollut mistään pikku nirhaisusta. Sairaanhoitajana työskentelevä Saarinen nappasi lapsensa syliin ja riensi äidin avuksi.

– Alkuun näytti vähän hämmentävältä, sillä en saanut selvää, mistä se edes vuotaa, kun verta oli niin paljon. Kun sain sitä vähän putsattua, sain haavoista selvän, Saarinen kertoo.

Jalasta paljastui selkeät puremajäljet, jotka ulottuivat Mickyn jalkapöydän ala- ja yläosaan sekä pikkuvarpaaseen. Kala oli napannut Mickyn jalasta kiinni niin lujasti, että pojan piti potkia, jotta kala irrottaisi otteensa.

"Onneksi ei purrut pienempiä"

Uimavalvoja toi Saariselle ensiaputarvikkeita, jolla hän sai puhdistettua ja sidottua haavan. Vaikka Micky oli järkyttynyt, hänen mukaansa tapauksessa oli käynyt onni onnettomuudessa.

– Micky sanoi, että onneksi hauki puri häntä, eikä noita pieniä. Vedessä oli paljon 2-3-vuotiaita lapsia vanhempiensa kanssa. Jos hauki olisi puraissut heitä, olisi jälki voinut olla paljon rumempaa, äiti sanoo.

Jalka oli niin kipeä, että Micky piti kantaa autoon. Perhe vei pojan ensiapuun, jossa varvas liimattiin ja haava varmennettiin todellakin hauen puremajäljeksi.

Ikävä välikohtaus muutti perheen lomasuunnitelmat.

– Meidän piti mennä Serenaan polskimaan pariksi päiväksi. Menimme kylläkin hotelliin ja käytiin sitten Linnanmäellä ja Korkeasaaressa. Kävely oli vähän hankalaa, mutta pärjättiin kyllä, äiti kertoo.

"Hauet tulivat uniin"

Haavat ovat parantuneet hyvin, mutta puraisukokemus on jättänyt jälkensä sekä Mickyyn että auttajaan.

– Tietenkin Micky on ajatuksissaan vieläkin aika järkyttynyt ja hauet tulivat uniin. Kyllä se oli kokonaisuudessaan aika ikävä tilanne, äiti sanoo.

Anu Saarinen on käynyt uimassa Ahveniston uimarannalla tapahtumien jälkeen, mutta välikohtaus on jäänyt mieleen.

– Kyllä tapahtumat jäivät vähän mieleen kummittelemaan. Tapahtuma nousee ajatuksiin joka kerta, kun olen uimassa. Aina kun käsi tai jalka viuhaisee syvemmältä, niin toivon ettei kala nappaa, Saarinen kuvailee.

Perhe kiittelee ensiavun hoitanutta Saarista.

– Hän hoiti tilanteen oikein luontevasti ja sai Mickyn hyvin rauhoitettua. Olin itsekin siinä tilanteessa vähän järkyttynyt, kun verta vaan tuli. Micky sanoi myös monta kertaa, että oli kauhean kiva nainen, äiti sanoo.

Saarinen harmittelee ainoastaan sitä, ettei muut rannalla olijat tulleet auttamaan. Hän pitää Mickyä reippaana poikana, ja toivoo, että hän uskaltaisi vielä luonnonvesiin uimaan. Tilaisuus siihen tuleekin tänä viikonloppuna, kun Ala-Tuorit lähtevät mökille.

– Micky kokeilee mökkirannassa, miten käy. Kun kysytään koulussa, että mitä teit kesälomalla, on tässä ainakin tarinaa kerrakseen, äiti toteaa.

Alueella kalastaminen kiellettyä

Järvi kuuluu Ahveniston harjualueeseen, joka on kokonaisuudessan luonnonsuojelualuetta. Tämän vuoksi alueen vesistöissä kalastaminen on myös kielletty. Saarinen on ottanut yhteyttä Hämeenlinnan kaupunkiin, sillä hänellä on herännyt huoli uimarannalla olevista pienistä lapsista.

– Paikallisten mukaan järvessä on paljon isoja haukia. Kirjoitin sähköpostia ajatuksena siitä, voisiko kalastusluvan ainakin hetkeksi kumota. Yksi tapaus ei varmaan saa sitä kumoamaan, mutta pienten lasten puolesta pelottaa, Saarinen sanoo.

Ahvenisto on ollut tapauksen johdosta tällä viikolla paljon julkisuudessa. Haukihyökkäyksestä kertoi ensimmäisenä tällä viikolla Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.