Hurjavireinen sensaatiotähti on saanut kotimaansa täysin sekaisin – jalkapalloliitto suojelee mediamylläkältä

Norjalaismedian kiinnostus on suurta, kun maan miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa Serbian EM-karsintojen pudotuspeleissä maaliskuussa kotikentällään. Median kiinnostus kohdistuu erityisesti 19-vuotiaaseen hyökkääjään Erling Braut Hålandiin, joka on paukuttanut maaleja liukuhihnalta Euroopan kentillä.

Vielä syyskaudella Håland mätti osumia itävaltalaisessa Salzburgissa, jonka paidassa hän venytti verkkoja Mestarien liigan lohkovaiheessakin kahdeksan kertaa. Joulukuun lopussa Håland siirtyi Saksan Bundesliigassa pelaavaan Dortmundiin eikä vire jäänyt alppimaahan. Håland on iskenyt uudessa seurassaan peräti seitsemän maalia kolmessa pelissä ja 136 peliminuutissa.

Ei ihme, että norjalaismedia on tohkeissaan uudesta tähtipelaajasta. Norjan jalkapalloliitto NFF kuitenkin yrittää suojella Hålandia siltä jättihuomiolta, joka häntä kotimaassaan odottaa.

NFF kertoi sanomalehti VG:lle, ettei lehdistö pääse kovin lähelle Hålandia. Ainoastaan Serbia-ottelun näyttävälle tv-yhtiölle on irronnut lupa haastatella Hålandia kahden kesken kahdesti ennen peliä.

Muiden kysymyksiin Håland vastaa vain yleisessä tiedotustilaisuudessa, jossa mukana on myös maajoukkueen päävalmentaja Lars Lagerbäck.

NFF perustelee ratkaisuaan sillä, ettei se halua rasittaa liikaa Hålandia.

– Haastattelupyynnöissä ei ole kyse pelkästään urheilutoimittajista. Erlingiä pyydetään erilaisiin viihde- ja keskusteluohjelmiin, henkilökuviin sekä dokumentaarisiin ohjelmiin, maajoukkueen mediapäällikkö Svein Graff luetteli.

Lue myös:

    Uusimmat