Maalitykki myy pakastepizzoja, uransa jo lopettanut ykkösvahti värvättiin Rodoksen-lomalta – Mestarien liigassa kytee sensaatiomainen tuhkimotarina

Klaksvikin vastustaja Molde voitti edellisellä karsintakierroksella HJK:n.

Färsaarelaisjoukkue Klaksvik on Mestarien liigan karsintojen suurin sensaatio. Tiistaina Klaksvik voitti Molden avausosassa 2–1-lukemin.

Färsaaret ei ole tunnettu suurena jalkapallomaana, mutta tänä kesänä maa on koko jalkapallomaailman huulilla. KI Klaksvik on hurmannut sensaatiomaisilla esityksillään Mestarien liigan karsinnoissa.

Joukkue on kaatanut tieltään jo Unkarin hallitsevan mestarin Ferencvarosin ja Ruotsin mestarin Häckenin. Huimat otteet saivat jatkoa tiistaina, kun Klaksvik kellisti Molden otteluparin avauspelissä 2–1.

Klaksvik kirjoittaa satumaista jalkapallotarinaa. Joukkue on varmistanut jo paikkansa Konferenssiliigassa ja kirjoittanut samalla historiaa ensimmäisenä färsaarelaisena joukkueena, joka pelaa euroturnauksen lohkovaiheessa.

Joukkue janoaa kuitenkin lisää ja unelma Mestarien liigasta siintää enää kolmen ottelun päässä.

Joukkueen avainpelaajia ovat kolme nollapeliä Mestarien liigan karsinnoissa pelannut ruotsalaisvahti Jonatan Johansson ja jo kuusi maalia tehnyt Arni Frederiksberg.

Norjassa pitkään torjunut Johansson oli jo viime kauden päätteeksi päättänyt luopua huippujalkapalloilusta ja siirtynyt Ruotsin vitosdivisioonaan pelaamaan toppariksi ystävänsä joukkueeseen.

Ollessaan kesällä lomalla Rodoksella Klaksvikin päävalmentaja Magne Hoseth pyysi hänet mukaan eurounelman tavoitteluun. Ja loppu on historiaa.

– Ihan kuin olisin vieläkin lomalla. Maailman paras loma. Juna vain jatkaa kulkuaan. En edes tiedä, mitä sanoa. Tämä on ihan v***n epätodellista, tolppien välissä loistanut Johansson kertoo Aftonbladetille.

Frederiksberg on ollut niin ikään satumaisessa vireessä ja 31-vuotias laituri on takonut viidessä karsintaottelussa jo kuusi maalia. Verkko heilui tiistain Molde-ottelussakin kahdesti.

– Tuo vasen jalka on maailmanluokkaa. Et voi antaa parempia erikoistilanteita kuin hän. Hän on yhdistelmä David Beckhamia ja Roberto Carlosia, VGTV:n asiantuntija Carl-Erik Torp hehkuttaa VG:n mukaan.

– Kaikki, mitä hän tekee, muuttuu kullaksi, Klaksvikin päävalmentaja Magne Hoset puolestaan ylistää.

Kuten muutkin Färsaarilla pelaavat jalkapalloilijat, Frederiksbergkin tekee jalkapallon ohella päivätöitä. Leipänsä eteen Frederiksberg toimii myyntityön parissa paikallisessa tukkukaupassa.

– Esimerkiksi Norjassa meillä on sopimukset Orklan kanssa. Myymme Grandiosan ja Big Onen pizzoja. Teen täyspäiväisesti töitä. Harjoittelemme klo 17–20, joten yritän olla toimistolla 8–16, Frederiksberg kertoo NRK:lle.

Frederiksberg uskoo, että lähitulevaisuudessa Färsaarillakin voi olla ammattipelaajia. 

– Luulemme, että monien vuosien jälkeen Färsaaret voi saada ensimmäisen täysammattilaisjoukkueen. Mutta niin luultavasti käy nuoremmille pelaajille, eikä meille, jotka olemme jo vanhempia.

Molden ja Klaksvikin ottelupari Mestarien liigan karsinnoissa ratkeaa ensi viikolla Norjassa. Parin voittaja varmistaa paikkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja etenee samalla viimeiseen karsintavaiheeseen Mestarien liigassa, jossa panoksena on paikka maanosan ykköskilpailun lohkopeleissä.

Lue myös:

    Uusimmat