Hetkinen, onko se Kimi Räikkönen? 19-vuotias jalkapallosensaatio jakeli taas kommentteja kuin Jäämies konsanaan

19-vuotias norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland on tällä hetkellä koko jalkapallomaailman seuratuimpia tähtiä. Håland on tehnyt nopean ja huimaavan läpimurron Euroopan isoilla kentillä. Lauantaina Håland oli jälleen valokeilassa, kun Bundesliiga palasi kehiin koronaviruspandemiatauon jäljiltä.

Håland vastasi paluun jälkeisestä ensimmäisestä maalista, kun hän vei Dortmundin 1-0-johtoon ottelussa Schalkea vastaan. Osuma syntyi kamppailun 29. minuutilla.

Myöhemmin Håland alusti portugalilaisen Raphael Guerreiron 4-0-päätösmaalin.

Kamppailun jälkeen Håland marssi haastatteluun, josta tuli... ikimuistoinen.

Televisiohaastattelua tehnyt toimittaja kysyi norjalaishyökkääjältä, että miksi tämä ja muut Dortmundin pelaajat lähtivät kiittämään kotifaneja, vaikka paikalla ei ollut kuin vain pari ottelutapahtumaan osallistunutta henkilöä. Yleisöltä kun oli kielletty paikalle tulo koronavirussäännösten takia.

Toimittaja viittasi Dortmund-fanien muodostamaan ikoniseen ”keltaiseen seinään”, jolla tarkoitetaan Sidnal Iduna Park -stadionin isoa seisomakatsomoa.

Miksi menitte keltaisen seinän eteen, toimittaja kysyi.

– Miksi ei? Håland vastasi, ilmekään värähtämättä.

Tämän jälkeen toimittaja kysyi, että lähetettiinkö tällä jonkinlainen viesti.

– Se on meidän faneille, Håland sanoi ytimekkäästi.

Ja se siitä.

Haastattelu ohi.

– Kiitos, Håland huikkasi taustalta, kun hän syöksyi nopeasti pois haastattelupisteeltä.

Håland on turvautunut aiemminkin haastattelumalliin, joka on suorastaan kopioitu F1-kuski Kimi Räikköseltä. Vuosien saatossa Räikkönen on tullut tutuksi yhden, kahden sanan one-linereista (heitoista).

19-vuotias Håland nousi isosti tapetille syksyllä, kun hän latoi maaleja yksi toisensa perään itävaltalaisen Red Bull Salzburgin riveissä. Mestarien liigassa Håland paukutti kahdeksassa ottelussa peräti 10 osumaa.

Lue myös:

    Uusimmat