Hurja väite: Tämä mies eli 256-vuotiaaksi

Ihmisen biologinen ikä on noin sata vuotta. 1930-luvulla kuolleen miehen väitetään kuitenkin ehättäneen 256 vuoden ikään. Voisiko tämä olla mahdollista?

Time Magazine -lehdessä sekä New York Times -lehdessä vuonna 1933 julkaistujen muistokirjoitusten mukaan Li Ching-Yun ehti haudata 23 vaimoa ja kasvattaa 180 jälkeläistä ennen kuin kuoli 256-vuotiaana.

Lin elämän alkuvaiheista ei tiedetä paljon. Tiedetään, että hän syntyi ja kuoli Sichuanin maakunnassa, Kiinassa. Kymmenenteen syntymäpäiväänsä mennessä hän oli oppinut lukemaan, ja hän oli matkustanut eri maakunnissa keräämässä yrttejä.

Ilmeisesti yli sadan vuoden ajan Li myi omia yrttejään sekä myöhemmin myös muiden keräämiä yrttejä. Time Magazinen mukaan Lin oikean käden kynnet olivat 15 senttimetriä pitkät.

Todisteita syntymävuodesta

Lin itsensä mukaan hän oli syntynyt vuonna 1736. Minkuon yliopiston professori ja dekaani Wu Chung-chien löysi kuitenkin vuonna 1930 todisteita, että Li olisi syntynyt vuonna 1677. Todisteiden mukaan Kiinan valtio onnitteli Litä tämän 150. ja 200. syntymäpäivänään.

Oliko Li unohtanut syntymäpäivänsä, vai onko kyseessä edes sama henkilö? Onko edes mahdollista, että ihminen elää niin vanhaksi?

Maailman vanhimman ihmisen titteli on ranskalaisen Jeanne Louise Calmentin nimissä. Hän oli kuollessaan 122-vuotias eli noin puolet nuorempi kuin Li.

Pitkän elämän salaisuus

Sotapäällikkö Wu Pei-fu kutsui Lin taloonsa oppiakseen pitkän elämän salaisuuden. Näin Li neuvoi häntä: "Pidä sydän hiljaisena, istu kuin kilpikonna, kävele kuin pulu ja nuku kuin koira".

Lin mukaan sisäinen tyyneys ja mielenrauha olivat uskomattoman pitkän eliniän salaisuus. Hänen ruokavalionsa perustui pääasiassa riisiin ja viiniin.

New York Timesin artikkelin mukaan Lin olemus oli nuorekas. Ulkoapäin katsoen Li kuulemma näytti tyypilliseltä 60-vuotiaalta.

Merkitseekö tämä sitä, että kyseessä on erityinen ihmiskeho, joka kestää neljännesvuosituhannen? Vai perustuuko Lin tarina puolitotuuksiin, valheisiin tai liioitteluihin? Valitettavasti tähän ei saada koskaan täydellistä vastausta.

Lähde: www.environmentalgraffiti.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja