Vakava tapaturmakaan ei pysäyttänyt Kalervoa: Aion työskennellä 100-vuotiaaksi

Toisin kuin useat 60 ikävuoden ylittäneet, Kalervo ei haaveile eläkkeelle pääsystä. Hän palvelee asiakkaitaan yhtä innokkaasti kuin 49 vuotta sitten avatessaan maalikauppansa. Mistä miehellä riittää virtaa?

Kello on kymmentä yli aamuseitsemän, kun piikkiöläinen urakoitsija kyselee Kalervo Leppäniemeltä Lohjan maalikeskuksen avautumisaikaa. Kalervo vastaa, että se avautuu heti. Niin tehtiin päivän ensimmäiset kaupat jo ennen kahdeksaa, joka on virallinen avautumisaika.

76-vuotias Kalervo asuu vuonna 1963 perustamansa kaupan lähellä. Kun hän herää varhain, hän suuntaa liikkeeseen tekemään paperitöitä. Virtaa riittää niin paljon, ettei eläkkeelle jääminen houkuttele.

– Meillä on vielä se hyvä puoli, että kolme omaa poikaani on liikkeessä töissä, Kalervo iloitsee.

Kalervo on hyvin tyytyväinen poikiensa taitoihin ja heidän yhteistyöhönsä. Rakentajan ja remontoijan tarvikkeita myyvän maalikeskuksen yhteydessä toimii myös peili- ja kehysliike.

Asiakaspalvelu kunnia-asia

Lohjalla on alalla kovaa kilpailua, mutta Kalervon perheen myyntivaltti on hyvä asiakaspalvelu.

– Eräs kesävieras osti meiltä kaikki kaakelit ja sisustustarvikkeet. Hän sanoi käyvänsä mieluummin meillä, vaikka saisi tarvikkeet halvemmalla jostain muualta. Syyksi hän sanoi, että meillä on niin hyvä palvelu, Kalervo kertoo.

Kalervo toivoo, että ihmiset oppisivat arvostamaan pienistä liikkeistä saatavaa palvelua ja ammattitaitoa. Valitettavan usein kaikenlaiset bonukset houkuttelevat ihmisiä isoihin kauppoihin.

– Meiltä saa bonukset heti kassalta, Kalervo tähdentää.

Pirteyden salaisuus

Kalervon vauhti ei ole pysähtynyt, vaikka kuolemakin on henkinyt niskaan. Muutama vuosi sitten Kalervo liukastui ja löi päänsä. Ylin niskanikama murtui kahdesta kohtaa, ja Kalervo joutui vuodepotilaaksi.

– Kysyin lääkäriltä, oliko halvaantuminen lähellä. Hän vastasi, että halvaantumista lähempänä oli kuolema, Kalervo muistelee.

Pari viikkoa tapauksen jälkeen Kalervo oli taas työntouhussa. Hän joutui pitämään kolme kuukautta päässään häkkyrää, joka tuki pään liikkumattomaksi.

Kalervon pirteyden salaisuus piilee osin tuttavansa, luontaislääketieteen uranuurtaja tohtori Matti Tolosen, määräämissä rohdoissa.

– Aamulla otan seitsemää eri laatua pilleriä ja päivällä santsaan. Yksi asiakas sanoi, että kyllä hän nyt uskoo pillereihin. Ei tämän ikäinen mies voi kuulemma muuten olla niin pirteä, Kalervo nauraa.

Eläkkeelle Kalervo on suunnitellut jäävänsä vasta, kun tulee sata vuotta täyteen.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat: Kalervo Leppäniemi ja Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja