Hurja animaatio näyttää: United Airlinesin lento muuttui vuoristoradaksi –"Olette varmaan tunteneet pari G:tä"

Hurja animaatio näyttää: United Airlinesin lento Hawaijilta Kaliforniaan oli kuin vuoristorata 0:24
Hurja animaatio näyttää: United Airlines lento Hawaijilta Kaliforniaan oli kuin vuoristorata

Havaijilta joulukuussa lähtenyt amerikkalaislentoyhtiö Unitedin matkustajakone lähti nousun jälkeen hurjaan syöksyyn kohti valtamerta, kertoo uutiskanava CNN.

Boeing 777 -tyyppisen matkustajakoneen syöksy kesti 21 sekuntia ja kone sukelsi noin 800 jalan (noin 250 metriä) korkeuteen. Tämä jälkeen kone alkoi ripeästi nostaa korkeuttaan. 

Konetyyppiin mahtuu yli 300 matkustajaa, ja uutiskanavalle puhuneen matkustajan mukaan kone oli lähes täynnä.

Matkustaja kertoo lentäjien kuuluttaneen tapahtuneen jälkeen, että ”hyvät naiset ja herrat, olette varmaan tunteneet pari G:tä tuossa” ja että ”kaikki tulee menemään hyvin.”

Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA:n mukaan koneen miehistö ilmoitti vaaratilanteesta laskeuduttuaan turvallisesti San Franciscoon.

FAA tai United eivät ole kertoneet, miksi lentäjät päätyivät syöksyyn ja vetoavat uutiskanavan mukaan siihen, että turvallisuustutkimukset ovat luottamuksellisia.

Uutiskanavalle puhunut eläkkeellä oleva lentokapteeni arvioi kertomatta jättämisen olevan osoitus siitä, että koneessa tapahtui jotain, jonka miehistö olisi voinut estää.

Lentokapteenin mukaan ohjaamossa voi tapahtua monia asioita, jotka voivat aiheuttaa häiriötekijöitä, ja lentäjät saattoivat tahattomasti menettää koneen hallinnan. Lentäjillä oli uutiskanavan mukaan takanaan yhteensä 25 000 lentotuntia.

Kova myrsky riepotteli Havaijia tuona päivänä ja on epäselvää, oliko säällä osuutta asiaan. 

Lue myös:

    Uusimmat