Boeing 737 jälleen pulassa – koneen ulkopaneeli katosi lennon aikana

Yhdysvalloissa Oregonin Medfordiin laskeutuneesta koneesta havaittiin eilen perjantaina puuttuvan ulkopaneeli. Maan ilmailuhallinto FAA kertoo verkkosivullaan tutkivansa tapahtunutta.

FAA:n mukaan kyseessä on United Airlinesin Boeing 737 -kone, joka oli lähtenyt matkaan San Franciscosta. Kone laskeutui turvallisesti, ja paneelin puuttuminen huomattiin laskeutumisen jälkeisessä tarkastuksessa.

Useat yhdysvaltalaismediat kertovat myös lentoyhtiön tiedottaneen, että se tutkii asiaa. Lentoyhtiön mukaan kone oli Boeing 737-800 ja kyydissä oli 139 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

Medioiden mukaan yhtiö on sanonut tutkivansa koneen perusteellisesti, tekevänsä tarpeelliset korjaukset ennen kuin se palaa liikenteeseen sekä selvittävänsä, miten vahinko on päässyt tapahtumaan.

Lentokentän edustaja on vahvistanut CBS:lle, että paneelin puuttuminen havaittiin rutiinitarkastuksessa. Hän sanoo, että toiminnot kentällä keskeytettiin kiitoradan tutkimisen ajaksi, mutta koneen kappaleita ei löytynyt.

Aiemminkin lukuisia ongelmia

Boeingin koneissa on ollut lukuisia ongelmia viime aikoina. 

Esimerkiksi tammikuun alussa Alaska Airlinesin Boeing 737 Max 9 -koneesta irtosi lentokoneen runkoon rakennetun tarpeettoman varauloskäynnin peittävä metallirakenne kesken lennon, minkä vuoksi koneen oli tehtävä hätälasku. 

Tuolloin FAA määräsi yli 170 kyseisen mallin konetta lentokieltoon tutkinnan ajaksi.

CBS kertoo, että myös lentoyhtiö Unitedilla on ollut viime aikoina murheita, joista huomiota herättävän moni on ilmennyt San Franciscosta lähteneillä tai sinne matkalla olevilla lennoilla.

Lue myös:

    Uusimmat