Hurja ambulanssikeikka Varsinais-Suomessa: Ensin lensivät päin sanat, sitten puhelin ja lopulta asiakas uhkasi kirveellä

Mies uhkaili ensihoitajia kirveellä. Oikeus tuomitsi hänelle ehdollista vankeutta.

Ensihoitajat saivat yöaikaan Varsinais-Suomessa tehtävän yksityisasuntoon, jonka eteisessä vastassa oli kiihtyneen oloinen mies. Ensihoitajien mukaan 42-vuotiaaseen mieheen oli vaikea saada kontaktia ja kysymyksiin vastatessa mies oli aggressiivinen.

Miehen käytös oli ollut sekavaa.

Äkisti mies oli kiihtynyt jostakin ja paiskannut kännykän päin ensihoitajia. Puhelin osui ensihoitajien mukana olleeseen tietokonelaukkuun.

Koska tila oli ahdas ja miehen käytös oli niin uhkaavaa, ensihoitajat poistuivat asunnosta.

Ensihoitajat menivät pihalle pysäköityyn ambulanssiin odottamaan poliisia, joka turvaisi heidän tehtävänsä. He ajoivat ambulanssin kadunvarteen kiinteistön viereen.

Noin kymmenen minuutin kuluttua ensihoitajat näkivät äskeisen miehen asuntonsa parvekkeella huitomassa ensihoitajille.

Poliisi hoiti tehtävän loppuun

Poistuttuaan parvekkeelta mies ilmestyi äkisti kadulle. Hänellä oli kädessään kirves, jota hän heilutteli päänsä päällä. 

Mies lähestyi ensihoitajia kirvestään heilutellen, ja molemmat ensihoitajat kokivat hänen uhkailevan heitä. Mies ehti lähestyä ambulanssia 10–20 metrin verran, ennen kuin tilanteesta pelästyneet ensihoitajat katsoivat parhaaksi lähteä ambulansseineen pois paikalta.

Ensihoitajat soittivat hätäkeskukseen ja poliisi hoiti tehtävän loppuun.

Ensihoitaja: "Luulen, että melkein jokainen on kokenut sitä väkivaltaa tai väkivallan uhkaa" 5:47
Katso video: Näin ensihoitaja Mikaela Kauppala kertoi marraskuun alussa väkivallan uhasta työssään.

Tapahtuma ajoittuu viime huhtikuulle. Molemmat ensihoitajat kertoivat oikeudessa, että uhkatilanne palaa säännöllisesti heidän mieleensä työtehtävissä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen kahdesta laittomasta uhkauksesta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat