Kaunainen mies pirstoi kirveellä tiensä sisään ja rusikoi auton lunastukseen – uhri ei tiennyt, mikä välejä hiersi

Mies kantoi jostakin kaunaa toiselle miehelle ja lähti kirveen kanssa selvittelemään asiaa. Kyläilyreissu toi kirvessankarille vankeutta.

Rikokset tapahtuivat yhden päivän aikana huhtikuussa 2022 Porissa. 

Mies kertoi oikeudessa kantavansa uhrilleen kaunaa jostakin naisasiasta. Uhrilla ei oman kertomansa mukaan ollut mitään käsitystä mistään naisjutusta, eikä hän tiennyt, mikä hänen ja uhkailijan välejä hiersi.

Olipa syy mikä tahansa, kaunankantaja päätti panna miesten välit kuntoon kirveen avulla. Hän suuntasi kirves kädessään uhrinsa kotiin.

Mies hakkasi kirveellä uhrinsa ulko-ovea ja pääsi sen läpi asunnon eteiseen, jossa hän pirstoi kirveellä väliovea ja eteisen valaisimen. Asukas ei kuitenkaan ollut kotona.

Vihainen kirvessankari purki patoutumiaan uhrinsa kotitalon pihalla seisseeseen autoon. Hän hajotti siitä useita laseja, peilit, ajovalot ja vaurioittamalla takaluukkua.

Auto ei ollut kuitenkaan uhrin ja se päätyi lunastukseen.

Määrätietoinen etsintä

Paikkojen särkeminen ei viilentänyt kuumakallen tunteita ja niinpä hän lähti etsimään kohdettaan. Määrätietoinen etsintä päättyi kaunan kohteen veljen kotipihaan.

Veli ja tämä puoliso eivät tuntenut miestä entuudestaan. Mies pelmahti pihaan kirves kädessään ja tivasi veljeltä, tämän puolisolta ja pariskunnan luona kyläilleiltä vierailta uhrinsa olinpaikkaa. Pariskunta kuvaili tilannetta pelottavaksi.

Uhri oli kuin olikin sattumoisin kyläilemässä veljellään. Koska kirvesmies oli jo aiemmin uhkaillut viestitse uhriaan, tämä tajusi livahtaa sisälle piiloon uhkailijaa.

Uhrin veli puolisoineen kehotti kirvesmiestä useita kertoja poistumaan pihasta ja luopumaan kirveestä. Mies laskikin hetkeksi kirveen maahan mutta jatkoi edelleen tivaamista ja nosti kirveen sitten uudestaan käteensä.

Lopulta hän kuitenkin poistui paikalta kirveineen.

Hovi sinetöi tuomion

Kirvesmiehen kaunan kohteena ollut mies kertoi järkyttyneensä tapahtumista niin paljon, että muutti joksikin aikaa veljelleen asumaan. Uhri kertoi tapahtumien aiheuttaneen hänelle pelkotiloja ja unettomuutta.

Hän kertoi pitäneensä tapauksen jälkeen aina ulko-ovia lukossa.

Myös veli kaipasi turvaa kirvesmiehen vierailun jälkeen. Tapahtumien jälkeen veli pelkäsi törmäävänsä kirvesuhkailijaan tai tämän tuttaviin. Veli kertoi hankkineensa kameravalvonnan kotiinsa, sillä hän pelkäsi jatkuvasti, että joku tulee perheen kotiin.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan miehen vahingonteosta ja kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen, joka muutettiin 210 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan aiheuttamansa vahingot ja veljeksille yhteensä 1 400 euroa kärsimyskorvauksia.

Mies valitti ratkaisusta Vaasan hovioikeuteen, joka piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat