Samsung paljasti tulevan älykellonsa ennenaikaisesti omilla verkkosivuillaan – tältä uutuus näyttää

Samsungin odotetaan julkistavan Galaxy Note9 -huippupuhelimensa rinnalla 9. elokuuta myös uuden Galaxy Watch -älykellon.

Jo yli pari viikkoa ennen odotettua julkistusajankohtaa paljasti Samsung tulevan älykellonsa kuitenkin jo kuvassa omilla verkkosivuillaan. Ensimmäisenä asiasta kertoi CNET-sivusto, joka sai asiasta vihiä lukijaltaan. Sittemmin Samsung on jo ehtinyt poistaa kellon tiedot sivuiltaan.

Galaxy Watchista ei oltu tätä ennen nähty vielä lainkaan vuotokuvia.

Samsungin sivuilla tulevasta älykellosta nähtiin vain yksi versio, ruusukultaisena Rose Gold -värinä 42 millimetrin koossa. Aiempien viranomaispaljastusten perusteella Galaxy Watch on tulossa kahdessa koossa, joiden näyttöjen koot ovat 1,2 ja 1,3 tuumaa.

Galaxy Watch tulee perustumaan yhä Samsungin viimeisimmissä edeltävissä älykelloissaan käyttämälle omalle Tizen-käyttöjärjestelmälle, vaikka myös Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmän käyttöönotosta on huhuttu.

Galaxy Watchista odotetaan saataville Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä tukevan mallin lisäksi myös 4G LTE -mobiiliverkkoja tukevia versioita.

Ulkoisten uudistusten ohella Galaxy Watch on saamassa aiempaa kapasiteeltiltaan suurikokoisemman akun, jonka ovat mahdollistaneet uudet tilaa säästävät tekniset ratkaisut kellon piirilevyssä. Galaxy Watchin sisältämän Tizen 4.0 -käyttöjärjestelmäversion puolestaan odotetaan tuovan mukanaan muun muassa Bixbyn eli Samsungin vastineen Applen Sirille ja Google Assistantille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja