Huonoa ajokeliä – lunta pohjoiseen ja itään, muuallakin liukkaita teitä

Lumisateet ja lauhtuminen huonontavat ajokeliä. Lunta sataa tänään ja huomenna pohjoisessa ja idässä. Tuulet voimistuvat ja voivat olla lähipäivinä jopa myrskyisiä merellä.

Kaksi sadealuetta kulkee Suomen yli viikon keskivaiheilla.

– Maan itä- ja pohjoisosassa lunta kertyy lähipäivinä yleisesti noin kymmenen senttimetriä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sää lauhtuu nyt selvästi ja tämä tekee tienpinnoista paikoin liukkaita jo tänään iltapäivällä. Lumisateet alkavat iltapäivällä Länsi-Lapissa. Illalla lunta sataa jo koko Pohjois-Suomessa. Sadealue liikkuu illan ja ensi yön aikana maan yli.

– Yöllä myös maan keskiosassa voi sataa hetkellisesti lunta tai räntää, mutta sateet muuttuvat vetisemmiksi. Etelässä ja lännessä sateet tulevat yön aikana pääasiassa vetenä, idässä siis lumena, ennustaa Pekka Pouta.

Lähiyöt ovat viime yötä lauhempia. Suuressa osassa Etelä- ja Länsi-Suomea lämpötila on ensi yönä nollan vaiheilla tai hieman plussan puolella.

Seuraava sadealue saapuu Pohjois-Suomen länsiosaan keskiviikkona iltapäivällä. Pohjoisessa ja idässä sataa jälleen lähinnä lunta, etelässä ja lännessä vettä.

Lähipäivät ovat tuulisia.

– Tuulet voimistuvat niin, että tänään ja huomenna myrskytuulia voi olla Pohjanlahdella, torstaina tuuli voimistuu lähelle myrskylukemia kaikilla läntisillä merialueilla. Länsi-Suomessa voi tulla paikallisia tuulituhoja etenkin torstai-iltapäivän ja illan aikana, toteaa Pekka Pouta.

Sää kylmenee torstaina selvästi. Lumikuurot ovat mahdollisia etenkin pohjoisessa ja lännessä.

Loppuviikolla päivälämpötilat ovat päivisinkin pakkasella koko maassa. Viikonlopuksi ennustetaan lumisateita, mutta sadealueen reitti on vielä epävarma.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja viikon sää MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:









Lue myös:

    Uusimmat