Huomenta Suomi -juontajat Niina ja Lorenz Backman jakavat saman työpaikan ensimmäistä kertaa vuosiin – listaavat asian valo- ja varjopuolet

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä ovat uudet juontajat! 30:42
MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tutustu uusiin juontajiin!

Aviopari Niina ja Lorenz Backman aloittavat samassa työssä Huomenta Suomen juontajina.

MTV:llä koetaan tammikuussa muutoksia, kun Huomenta Suomi -aamuohjelma tekee paluun ja laajenee samalla viikonloppuihin. Ohjelman paluun myötä juontajapariskunta Niina ja Lorenz "Lore" Backmanin työelämässä puhaltavat uudet tuulet, sillä kaksikko hyppää osaksi Huomenta Suomen viikonloppulähetysten juontajaporukkaa.

Aikoinaan Huuma-viihdeohjelmasta sekä Suomen kansalle että toisilleen tutuksi tullut juontajapariskunta kertoo MTV Uutisille odottavansa jo innolla tammikuuta ja Huomenta Suomi -lähetysten käynnistymistä. Kaksikko on mielissään siitä, että he pääsevät jälleen tekemään töitä yhdessä.

– Meillä on hirveän kivaa yhdessä, Niina sanoo.

– Silloin kun tulee ensimmäinen lähetys tammikuussa, niin on kulunut melkein tasan kuukauden vajaa 18 vuotta siitä, kun aloitimme Huumassa, Lore lisää.

Plussat ja miinukset

Oman puolison kanssa työskentelemisessä on Niinan ja Loren mukaan puolensa. Kaksikolle on rakentunut vuosien aikana omat roolit parisuhteessa, mutta työroolit ovat heidän mukaansa asia erikseen.

– Et voi kohdella työkaveria parisuhteen toisena osapuolensa. Sitä helpommin sanoo [omalle puolisolleen], ettet sinä voi tehdä noin, mitä ei ikinä sanoisi kollegalleen, Lore sanoo Niinan kompatessa puolisoaan.

Lore kuitenkin lisää kokevansa, että hän ja Niina ovat toistensa parhaita tukijoita. Koska kaksikko tuntee toisensa niin hyvin, pystyvät he antamaan toisilleen rakentavaa palautetta sellaisistakin asioista, mihin joku muu ei välttämättä kiinnittäisi huomiota.

– Minusta on turvallista lähteä Niinan kanssa tekemään tämmöistä ohjelmaa, Lore sanoo.

– Sitä on tietyllä lailla enemmän ehkä turvassa. Koska täytyy kuitenkin muistaa, että tuo on esiintymistä ja kameran edessä olemista, niin turva on erilainen. Sitä on tietyllä lailla kuin kotonaan työpaikalla, Niina säestää.

Paluu televisioon

Jo pitkään radiojuontajana työskennelleelle Niinalle ajatus tulevasta on kaikessa innostavuudessaan myös jännittävä. Kyseessä on ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun hän tekee tv-alan töitä.

– Olen pitkään kaivannut jotain muutosta ja tämä oli mielestäni juuri sellainen tervetullut muutos, hän sanoo.

Ajatus Huomenta Suomi -ohjelman juontajan saappaisiin hyppäämisestä tuntui Niinasta kuitenkin luontevalta.

– Tässä konseptissa ja ohjelmassa on jotain radiomaista. Minähän teen päivisin sitä, että olen kuuntelijoiden arjessa mukana Radio Novan Päivässä, niin minusta on kiva päästä viikonloppuun katsojien arkeen mukaan, hän kertoo.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla arkisin ma 9.1. alkaen klo 6.25, lauantaisin ja sunnuntaisin la 14.1. alkaen klo 8.55.

Lue myös:

    Uusimmat