Mainos

Huoltamoiden sopimuskiistassa työtaisteluvaroitus

Huoltamoiden työntekijöitä koskevassa sopimuskiistassa on jätetty työtaisteluvaroitus. Se uhkaa pysäyttää kahden viikon kuluttua kaupan tavaroiden käsittelyn kaikissa satamissa, jos sopua ei löydy.

Varoitukseen sisältyy myös sak:laiseen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoon (AKT) kuuluvien huoltamo- ja jakeluasemien työntekijöiden ylitöistä kieltäytyminen.

AKT jätti varoituksen työtaistelusta tänään puolenpäivän aikaan valtakunnansovittelijan toimistoon ja Kaupan työnantajaliitolle. Työntekijäliiton mukaan työnantaja ajaa heikennyksiä sopimukseen. AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen (sd.) sanoo, että 100 prosentin ylityökorvaus aiotaan muuttaa 50-prosenttiseksi ja kaupan myyjiä koskeva osa-aikapöytäkirja pyritään ulottamaan huoltamosopimukseen. Lisäksi itsepalveluhallien ja kahvioiden hoidosta maksettava 1,30 markan lisä tunnilta halutaan Lehikoisen mukaan poistaa.

AKT on vuodesta 1987 lähtien tehnyt Palvelutyönantajiin kuuluvan Kaupan työantajaliiton kanssa sopimuksen, joka on noudattanut sak:laisen Liikealan ammattiliiton kanssa tehtyä ratkaisua. Kaupan työnantajaliitosta huomautetaan, että AKT ei halua suostua muutoksiin, joista on sovittu Liikealan ammattiliiton kanssa. AKT:ssä asia nähdään toisin.

-Työnantaja sai huononnukset siellä läpi, mutta nyt ne halutaan saada läpi myös meidän osalta, Lehikoinen sanoo. AKT vaatii, että työehtosopimus uudistetaan tulopoliittisen kokonaisratkaisun mukaisesti.

Huolto- ja jakeluasemia on Suomessa noin 1300. Huoltamotyöntekijöistä suurin osa kuuluu Liikealan ammattiliittoon, jolla on jo voimassaoleva työehtosopimus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.