Huolettaako bensan loppuminen kesken matkan? Autoliiton Vesalainen suosittelee nyt uudenlaista ajattelutapaa

Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa bensatankkisi luukussa? 0:21
KATSO MYÖS: Oletkko huomannut tätä bensatankin luukussa?

Miten pitää toimia, jos bensa loppuu kesken matkan? Ammattimies kertoo.

Pääsiäisen menoliikenne on kovassa vauhdissa. Sen lisäksi että ihmisiä on alkanut lakkojen vuoksi aidosti huolettamaan polttoaineen loppuminen huoltoasemilta, moni autoilija saattaa jäädä tienvarteen vain, koska on liiallisesti uhmannut kirkkaana palanutta merkkivaloa. 

Jos tähän ikävään tilanteeseen joutuu, on hyvä tietää miten kannattaa toimia. Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen painottaa, että yleinen turvallisuus on prioiriteetti numero yksi.

– Hätävilkut välittömästi päälle, jonka jälkeen auto pitäisi saada rullattua tien sivuun, mahdollisimman turvalliseen paikkaan, hän ohjeistaa.

– Seuraavaksi on oleellista laittaa varoituskolmio riittävän kauas omasta autosta. Valoisalla sekä pimeällä on tärkeää käyttää heijastinliivejä samalla kun suorittaa edellä mainittuja toimenpiteitä.

Tiepalvelu auttaa 

Kun turvallisuudesta on huolehdittu, Vesalainen suosittelee ottamaan puhelimitse yhteyttä Autoliiton tiepalveluun (0200 8080). Sitä kautta saadaan järjestettyä tarvittava apu paikalle. 

Tässä tapauksessa kannattaa luottaa ammattiapuun eikä missään nimessä lähteä omin jaloin esimerkiksi polttoaineen hakuun.

Tiepalvelu joko tuo polttoainetta paikan päälle tai järjestää hinausauton jolla auton onnistuu siirtämään huoltoasemalle, Vesalainen toteaa.

Ennaltaehkäisy avainasemassa

Polttoaineen merkkivaloa ei Vesalaisen mukaan edes kannata lähteä uhmaamaan. 

Normaalisti hän ohjeistaisi hakeutumaan tankkauspisteelle viimeistään merkkivalon syttyessä, mutta nyt hän kehottaa autoilijoita pelaamaan varman päälle.

– Nyt kun elämme epävarmoja aikoja, niin kannattaa ennemminkin ottaa sellainen ajattelutapa, että aina kun pitää tauon, niin tankkaa auton täyteen, hän sanoo viitaten käynnissä oleviin lakkoihin.

Näin ollen edes polttoaineen loppuminen yksittäiseltä huoltoasemalta ei pääse katkaisemaan matkantekoa.

Lue myös:

    Uusimmat