Hinausfirman toive voi tulla monelle yllätyksenä: Älä tee näin, kun auto hyytyy

Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen 0:12
Muistatko tämän klassikon? Täysin järjetön ja rysäykseen päättynyt hinaussuoritus tallentui autoilijan kojelautakameraan Klaukkalassa.

Hinausfirma toivoo autoilijoiden huomioivan mahdollisuuksien mukaan myös hinausautojen kuljettajat, mikäli oma auto hyytyy tien varteen.

POP Vakuutus kertoo tiedotteessaan, että noin puolet kaikista auton hinausta vaativista ongelmista iskee kesken matkanteon. 

Noin joka neljäs hinauskutsu tehdään kotipihasta, ja toinen neljännes esimerkiksi työpaikan tai kaupan pihasta.

Yhtiön hinauskumppanina toimivan Viking Hinauksen verkostopäällikkö Timo Nummela antaa POP Vakuutuksen tiedotteessa vinkin autoilijoille, jotka joutuvat keskeyttämään matkantekonsa esimerkiksi teknisen ongelman tai rengasrikon vuoksi.

Kumpaan päähän bussipysäkkiä auto kannattaa pysäyttää?

Vaikka bussipysäkkiä voi ja kannattaakin hyödyntää auton pysäyttämiseen, eivät kaikki tule ajatelleeksi sitä, kumpaan päähän pysäkkiä auto kannattaa jättää.

– Useimmille meistä tuntuu luontevalta rullata auto aivan bussipysäkin loppupäähän, jolloin auto on mahdollisimman vähän linja-auton ja muiden matkustajien tiellä. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä liikenteen kokonaisturvallisuuden kannalta paras vaihtoehto, Nummela opastaa.

Jos auton jättää bussipysäkin loppupäähän odottamaan hinausta, joutuu hinausauto operoimaan kaistalla saadakseen auton kyytiin. Tällöin hinausauto voi aiheuttaa haittaa tai jopa vaaraa liikenteelle.

Nummela vinkkaa, että hinattava auto olisi parempi jättää bussipysäkin alkuun. Mikäli mahdollista, paras paikka on pientareella juuri ennen pysäkkiä.

– Mitä enemmän tilaa pysäkille on mahdollisuus jättää, sitä paremmin linja-autonkuljettaja näkee kyytiin pyrkivän matkustajan, ja sitä turvallisempaa hinausautonkuljettajan on ottaa vaurioitunut auto kyytiin.

Lähde: POP Vakuutus

Lue myös:

    Uusimmat