"Hullu espanjalainen" voitti arpapelin HJK:lle

HJK:n maalivahti Toni Doblas näytti, että on tottunut voittamaan, myös rangaistuspotkuissa, kun hän torjui Interin Ari Nymanin vedon ja siivitti helsinkiläisseuran Suomen cupin voittoon.

Tuplamestaruuteen kotimaisen jalkapallokauden päätteeksi yltänyt HJK vei cup-finaalin pyhäinpäivänä kotistadionillaan rangaistuspotkuilla 5-3. Pilkkuihin päädyttiin maalittoman 90-minuuttisen ja jatkoajan jälkeen.

- Se on aina arpapeliä. Fifty-fifty, Doblas muistutti rangaistuspotkuista ja varsinkin rangaistuspotkukilpailuista.

HJK:n tehokkuus pilkulla oli kuitenkin enemmän varmuutta kuin arpaa. Macoumba Kandji, Joel Perovuo, Mika Väyrynen, Gideon Baah ja Demba Savage iskivät maalinsa todella varmasti, eikä Bahnelle jäänyt saumoja.

Interiltä nähtiin kolme varmaa suoritusta, mutta kokeneen Nymanin vedossa Doblas aavisti oikein ja sai kätensä eteen. Ja siinä se sitten lopulta oli, HJK:lle Hakan ennätystä sivuava 12:s ja Doblasille uran kolmas cup-titteli.

- Espanjassa puhuvat minusta "varmana torjujana" rangaistuspotkuissa. No, kerran hävisin pilkkukisan, Doblas naureskeli muistellen kevättä 2013 ja Azerbaidzhanin cup-finaalia.

Doblas, 34, voitti cupin Espanjassa 2005 (Betis) ja Italiassa viime keväänä (Napoli). Nyt koossa on Suomesta sekä mestaruus että cup, vajaassa kolmessa kuukaudessa. Jatkokin maistuisi kokeneelle torjujalle.

- Täytyy puhua seuran kanssa. Tämä on hieno seura ja pukuhuoneessa tuntuu kuin olisin perheen luona. Siellä on suomalaisia, afrikkalaisia ja yksi hullu espanjalainen, Doblas virnisti.  

Lue myös:

    Uusimmat