Mainos

Hukkuneita viimekesäistä enemmän

Heinäkuun helteet rumensivat kesän hukkumistilastoja. Heinäkuussa hukkui 53 ihmistä, kun hukkuneita yhteensä on tähän mennessä 87.

Koululaisten kesälomakaudella hukkui Suomessa 87 ihmistä. Määrä on hieman suurempi kuin viime vuonna, jolloin kesäkuun alusta elokuun 10. päivään kirjattiin 78 hukkunutta.

Suurin osa, yhteensä 48, kesällä hukkuneista kuoli uintireissulla, vesiliikenteessä hukkui 25 ihmistä. Vielä heinäkuun alussa kesän hukkumistilasto näytti viimevuotista maireammalta. Helteet kuitenkin synkensivät lukuja: yksistään heinäkuu vaati 53 uhria, kun kesäkuussa hukkui 21 ihmistä. Elokuussa hukkuneita on ennakkotietojen mukaan 13.

Koko vuoden tilanne viimevuotista parempi

Vaikka kesän hukkumissaldo näyttääkin kurjalta, tänä vuonna on kokonaisuudessaan hukkunut vähemmän ihmisiä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton ennakkotietojen mukaan Suomessa oli elokuun 10. päivään mennessä hukkunut 119 ihmistä, joista 98 oli miehiä ja 21 naisia. Viime vuonna luku oli 124.

- Surkeata heinäkuuta lukuun ottamatta ollaan selvästi menossa parempaan suuntaan, sanoo koulutusohjaaja Vesa Kälviäinen Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta summaa. Kälviäisen mukaan suomalaisten uimataito on viime vuosina parantunut. Lisäksi ihmiset tiedostavat aiempaa paremmin omat kykynsä.

Kälviäinen uskoo uimaopetus- ja hengenpelastusliiton huomiota herättäneen valistuskampanjan purreen vesilläliikkujiin. Kuluneen kesän kampanjassa aurinkolaseihin ja mustiin pukuihin sonnustautuneet vesiturvamiehet ilmoittivat missionsa olevan "Yksikään ei huku".

- Kampanja sai todella hyvän vastaanoton. Pienen huumorin avulla tehty valistus tehoaa parhaiten. Kolmasosa suomalaisista on pohjoismaisen määritelmän mukaan uimataidottomia, eli he eivät jaksa uida 200 metrin matkaa ja siitä 50 metrin matkaa selällään, Kälviäinen summaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.