Mainos

Hukkuneita jo 123

Suomessa on hukkunut tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä ainakin 123 ihmistä. Luku on synkistynyt seitsemän vainajan verran viime vuoden vastaavasta. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto kertoo myös, että suomalaisten uimataito on luultua paljon heikompi.

Vuonna 1998 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan vain 64 prosenttia vastanneista ilmoitti pystyvänsä uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Täysin uimataidottomaksi ilmoitti kyselyssä itsensä 6 prosenttia vastanneista ja 30 prosenttia kertoi osaavansa uida jonkin verran.

Kunnan säästö huono konsti

Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto tähdentää koulujen uimaopetuksen ratkaisevaa asemaa. -Valitettavasti kuntien säästötoimet ovat vähentäneet ja joillakin paikkakunnilla jopa lopettaneet uimaopetuksen kouluista, liitto moittii.

Säästöt kääntyvät tappioksi hyvinkin nopeasti, sillä liiton mukaan yksi hukkunut merkitsee kansantaloudelle 3-7 miljoonan markan menetystä inhimillisten kärsimysten lisäksi. -Kymmenen uintikertaa maksaa ainoastaan yhden oppikirjan. Tavoitteena tulee olla uimataito kaikille kouluikäisenä, liitto vaatii.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.