Huippumalli paljastaa: Tämä on mallina työskentelemisen kääntöpuoli

Mallina työskentelemistä pidetään usein unelmatyönä. Kaiken laittautumisen taustalla on myös paljon negatiivisia ja raskaita asioita.

Huippumalli Chrystal Copland kertoi avoimesti Women's Wear Daily -lehdelle ammattinsa kääntöpuolesta. Huippumallin arki onkin todellisuudessa hyvin kuluttavaa.

Catwalkilla kävely ja kuuluisien meikkiartistien käsissä kaunistautuminen ovat ehdottomasti mallina työskentelyn parhaita puolia. Huippumallit saavat myös näyttää upeilta markkinoiden kalleimmissa ja upeimmissa leningeissä.

Toisaalta muotialaa on aina riepotellut ongelma laihuuden ihannoinnista. Useiden mallien on kerrottu kärsivän syömishäiriöistä ja kropallaan työtä tekevät huippumallit saavat viiltävän suoraa palautetta vartalossaan tapahtuneista muutoksista.

Päätökset tehdään nopeasti

Malleja koskevat päätökset saatetaan tehdä muotinäytöstä valmisteltaessa hyvinkin nopealla aikataululla. Suunnittelijat saattavat muuttaa mieltään vaikkapa keskellä yötä.

Vastikään Louis Vuittonin tulevan kevään ja kesän uutuuksia esitellyttä muotinäytöstä edeltäneenä yönä Copland kutsuttiin paikalle jo kello 3 aamuyöstä.

– Olenkohan tehnyt jotain väärää? Copland kertoo pohtineensa.

Vuittonin pääsuunnittelija Marc Jacobs ilmoitti kuitenkin Coplandin yllätykseksi haluavansa tämän olevan näytöksen ensimmäinen malli. Joskus siis tiukka aikataulu tuo mukanaan myös positiivisia yllätyksiä.

Suunnittelijat ovat ilkeitä

Urbaani legenda siitä, että muotisuunnittelijat ovat näytöspäivinä tyranneja, pitää Coplandin mukaan paikkansa. Huippumalli kertoo, etteivät suunnittelijat päästä mallejaan päivän aikana välttämättä edes vessaan.

Suunnittelijat valvovat öitä ennen näytöstä sovittaen vaatteita malleille. Copland vakuuttaa kuitenkin ymmärtävänsä syyn siihen, että suunnittelijat karjuvat usein kurkku suorana - haluavathan he luoda henkeäsalpaavan show'n.

Hiukset tippuvat päästä

Tiukkojen kampauksien vuoksi mallit menettävät paljon hiuksiaan. Copland kertoo menettävänsä peräti puolet hiuksistaan silloin, kun hänellä on työputki päällä.

Copland muistuttaa, että hiukset kasvavat kuitenkin takaisin. Hiustenlähtö on mallina työskentelemisen väistämätön haittapuoli.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Gettyimages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja