Mainos

Huippukunnossa olevat miehet paljastavat treenisalaisuutensa

Men's Health -lehti päätti kysyä huippukunnossa olevilta miehiltä, miten he pääsivät kuntoon.

Vinkki: Kirjoita viikon ajan ylös kaikki, mitä teet

Rob MacDonald, kuntosaliketjun treenijohtaja, poltti kerran 87 kilokaloria minuutissa. MacDonaldin salaisuus kunnossa pysymiseen on se, että hän ei lopeta koskaan: MacDonald ei jätä treenejä väliin koskaan, oli kyse sitten hikoilusta tai lepopäivästä.

Jos MacDonald ei pääse tavoitteeseensa, hän ei etsi syntipukkia – mies uskoo, että syy on aina hänen omassa toiminnassaan, vaikka hän olisi yrittänyt parhaansa. Ei liene yllättävää, että MacDonald ei usko kuntosaliasiakkaidensa "en ehdi treenata" -valituksia.

– Se on roskaa, MacDonald kuittaa.

Tutkiessaan asiakkaidensa ajankäyttöä hän löytää yleensä joka viikosta ainakin kymmenen tuntia, jotka vain katosivat.

– Miksei niitä käytetty treenaamiseen?

Kirjoita viikon ajan ylös kaikki, mitä teet, ja kauanko tekemiseen menee. Kyllä, siis aivan kaikki. Katso, mihin aikaa hukkaantuu. Käytä seuraavalla viikolla nämä kadonneet tunnit treenaamiseen.


Vinkki: Mieliala tekee treenistä toimivan

Crossfit-kisaaja Mat Fraser voitti hopeaa lajikisoissa 2014, vaikka oli vasta aloittelija. Fraserin mukaan ilottomuus tappaa treeni-innon; hän rakastaa Crossfitiä ja uskoo, että mieliala tekee treenistä toimivan.

– Mitä tahansa tapahtuukin, varmistan, että menen salille hymyillen, Fraser kuvaa.

Myös intensiivinen treenaaminen onnistuu, jos mieliala on korkea. Silloin viitsii kärsiäkin hieman enemmän, Fraser vinkkaa.

Jos Fraser herää huonolla tuulella, hän piristää itseään esimerkiksi moottoripyöräajelulla tai ihanalla lounaalla ennen treenejä.

1:46

Vinkki: Mittaa tuloksiasi joka päivä

Entinen rugby-ammattilainen Chris Feather kykenee nostamaan 260 kilon painon maastavedossa. Mies antaa treenaamiselle aina täyden huomionsa ja keskittyy saavuttamaan tavoitteensa täysillä. Hän mittaa tuloksiaan joka päivä.

– Numerot eivät valehtele,  Feather muistuttaa.

Kirjaa treenien jälkeen ylös jokainen liike ja toistomäärä sekä mielialasi treenin aikana. Analysoi numerot. Jos numerot eivät pysy mielessä, kirjoita ne päiväkirjaan.

0:45

Vinkki: Käytä päivittäin vartti käsien ja jalkojen huoltamiseen

Alex Viada juoksi samalla viikolla 80 kilometrin ultra-maratonin ja nosti maastavedossa yli 300 kiloa. Viada käyttää päivittäin vartin käsiensä ja jalkojensa huoltamiseen!

Rakko kämmenessä tai halkeama varpaankynnessä voisi estää treenaamisen, joten Viada huoltaa kynsiään iltaisin ja kosteuttaa samalla ihoaan.

– Typerin tapa pilata oma edistyminen on se, ettei kykene treenaamaan estettävissä olevan käsi- tai jalkaongelman vuoksi, Viada sanoo.

0:57

Vinkki: Tee mitä tahansa, kunhan teet jotain

Luke Nelson harrastaa juoksemista ja on voittanut 50 kilometrin juoksun seitsemästi. Nelsonin mukaan on tärkeintä tehdä joka päivä jotakin kuntonsa eteen. Nelson itse juoksee kuutena päivänä viikossa. Seitsemäntenä hän tekee voimatreenin.

Jos haluat parempaan kuntoon, tee kolme intensiivistä voimatreeniä viikossa. Älä vietä lepopäiviä sängyssä: mene hitaalle hölkälle, tee pitkä kävelylenkki, tee kehonpainoharjoituksia. Tee mitä tahansa, kunhan teet jotain!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.