Mainos

Asiantuntija väittää: Tarvitset vain kaksi liikettä päästäksesi elämäsi kuntoon

Jos kuntosali tai jumppatunnit eivät tunnu omalta jutulta, ei huolta. Lihaskestävyyttä ja -voimaa on mahdollista harjoittaa tehokkaasti myös kotioloissa. Ja mikä parasta, aikaa ei kulu paljoa.  

Jos haluat elää pitkän ja terveellisen elämän, pidä huolta siitä, että liikut riittävästi. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että säännöllinen liikunta lisää elinvuosia ja pitää elimistösi vireänä aina aivoja myöten. 

Vaikka kaikenlainen liikunta on hyvästä, asiantuntijan mukaan on olemassa liikkeitä, joiden harjoittamisesta on suurempaa hyötyä kuin toisista. Mayo Clinicin tutkija Michael Joynerin mukaan nämä liikkeet ovat burpee ja hyppynarulla hyppiminen.   

"Pidät rankat päivät rankkoina"

Keho alkaa vanheta ja menettää lihasmassaa jo parikymppisenä, joten jos haluat pysyä kunnossa, sinun tulee pistää lihaksesi töihin. Lihasmassan huvetessa ainoa keino ylläpitää kuntoa on kerätä sitä hiljalleen lisää. 

Joyner muistuttaa, että kehitystä tapahtuu silloin, kun keho viedään äärirajoille. Miehen mukaan näitä kahta liikettä vaihtelemalla on mahdollista luoda tehokas treeniviikko, joka ylläpitää kuntoasi parhaalla mahdollisella tavalla. Vaihtele nopeutta ja liikkeiden määriä sen mukaan, kuinka tehokkaan treenistäsi haluat.

VINKKI: Tee liikkeitä minuutin sarjoissa ja jatka esimerkiksi kymmenen minuutin ajan. Jos kaipaat lisähaastetta, vaihda tavallinen hyppynaru painolliseen versioon. 

Vaikka nämä liikkeet ovat äärimmäisen tehokkaita, niitäkään ei kannata tehdä joka päivä. Joyner kehottaa vuorottelemaan kovatehoisia ja matalatehoisia treenejä parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi. Muista myös pitää silloin tällöin lepopäiviä! 

– Pidät rankat päivät rankkoina ja helpot helppoina. Kontrolloi vauhtiasi tai se alkaa kontrolloida sinua, Joyner toteaa. 

Näin teet burpeen:

_369130058

Burpee alkaa pystyasennosta, josta mennään ensin niin kyykkyyn, että kämmenet saa lattiaan. Tästä jaloilla hypätään taaksepäin lankkuasentoon. Lankusta tehdään yksi punnerrus. Seuraavaksi jaloilla hypätään takaisin kyykkyasentoon ja hypätään ylös kädet kohti kattoa kurkottaen.

Jos treeni tuntuu kaipaavan vielä viimeistä silausta, ota mukaan koko vartaloa kehittävä lankku. 


Lähde: BusinessInsider 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.