Ravintola Murusta tuttu keittiömestari ja Makuja-kokki Timo "Lintsi" Linnamäki neuvoo niksit täydelliseen risottoon.
Helsinkiläisravintola Muru on tunnettu hyvistä risotoistaan ja ravintolan ruokalistalla komeilee varsin usein erityisesti mehevä tryffelirisotto. Ravintolan keittiömestari, Makuja-kokkien joukkoon helmikuussa liittynyt Timo "Lintsi" Linnamäki paljastaa, miten kotioloissa saa valmistettua täydellisen risoton. Linnamäen oma suosikkirisotto vaihtelee hieman sesongittain.
– Kyllä joku sienipohjainen on superhyvä. Tryffeli on tietysti ihan kärkipäässä. Yksi mikä on huippuhyvä myös näin talviaikaan on punaviinirisotto, Linnamäki kertoo.
5 niksiä täydelliseen risottoon
1. Valitse oikea riisi
– Aina kannattaa aloittaa riisin valinnasta. Eli valitsee sellaisen italialaisen risoton tekemiseen tarkoitetun riisin, kuten carnarolin tai arborion. Siitä lähtee homma liikenteeseen.
2. Pidä liemi kuumana
– Liemi pitää olla kuumaa, kun sitä lisäillään risottoon. Sitä lisätään pikku hiljaa sinne riisin joukkoon, kun riisi kypsyy. Jos se ei ole kuumaa, niin siitä riisistä ei tule tasaisen kypsää.

