Makea päärynä kohtaa suolaisen gorgonzolan dramaattisen mustalla riisipedillä.
Otetaan taas nosto kirjaston valikoimasta bongatusta uutuudesta. Jamien italialainen keittiö -keittokirja on täynnä tähtikokin italialaisilta nonnilta pöllittyjä reseptejä. Jamien kirjat ja kokkaustyyli on käynyt minulle viime vuosina hiukan tylsäksi, mutta nyt, kun ollaan miehen ruokafilosofian lähteillä, homma taas pelittää.
Kirjasto on loistava paikka löytää keittokirjoja testikäyttöön ja jos ne miellyttävät koeajon jälkeen, voi opuksen ostaa omaksi. Ainakin Tampereella hyllyt notkuvat uusia ja uudehkoja keittokirjoja klassikoista puhumattakaan. Moni fiiliksellä ostettu keittokirja jää helposti käyttämättä. Jos kokkaa parin-kolmenkympin kirjasta kolmea reseptiä, tulee niiden hinnaksi melkoisen paljon. Säästeliäs tyyppi ottaa kirjaston kirjan reseptistä valokuvan ja lisää omiin arkistoihinsa. Tunnustan tekeväni sitä myös kirjakaupoissa. Miksi ostaisin kolmenkympin kirjan, jossa näyttäisi olevan kaksi mielenkiintoista reseptiä?




