Näitä kaapin sisällöistä loihdittuja ruokia, joista kehkeytyy jotain hienoa. Oli litra kantarelleja ja tähteeksi jäänyt, puolikas keitetty kukkakaali. Mietin, että risoton kermaisuutta voisi edesauttaa sileäksi surautettu kukkakaalipyree. Niinhän se teki.
Sienirisotot kuuluvat lempiruokiini. Paikallisilta torimyyjiltä ostin kantarelleja, koska näemmä en tule ehtimään minään sesonkina sienimetsään. Ehti mennä heinäkuun viimeiseen päivään, kun ehdin ekan kerran tänä kesänä kunnolla omaa puutarhaa ahkeroimaan. Ensi viikolla tulevat toimittaja ja kuvaaja tekemään puutarhasta juttua, mikä lisäsi painetta pitää viikon menot nollissa.
Valitsin risoton yrtiksi tillin, koska se toimii kantarellin kanssa hienosti ja hauskalla tavalla. Mielestäni paras yrtti kantarellin kylkeen on salvia, mutta se tekisi risotosta paljon syvemmän. Kesäpäivään sopi paremmin tilli. Miksei mukaan olis voinut heittää puutarhasta myös vähän oreganoa?
Lisää tilliä maun mukaan. Se toimii niin pienenä vivahteena kuin myös vahvana maun antajana tillifaneille.
PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (myös Stories) ja
