Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kantarelli-kukkakaalirisotto tillillä

Kantarelli-kukkakaalirisotto.
Kantarelli-kukkakaalirisotto.MTV
Julkaistu 02.08.2019 08:24

MTV LIFESTYLE

Näitä kaapin sisällöistä loihdittuja ruokia, joista kehkeytyy jotain hienoa. Oli litra kantarelleja ja tähteeksi jäänyt, puolikas keitetty kukkakaali. Mietin, että risoton kermaisuutta voisi edesauttaa sileäksi surautettu kukkakaalipyree. Niinhän se teki.

Sienirisotot kuuluvat lempiruokiini. Paikallisilta torimyyjiltä ostin kantarelleja, koska näemmä en tule ehtimään minään sesonkina sienimetsään. Ehti mennä heinäkuun viimeiseen päivään, kun ehdin ekan kerran tänä kesänä kunnolla omaa puutarhaa ahkeroimaan. Ensi viikolla tulevat toimittaja ja kuvaaja tekemään puutarhasta juttua, mikä lisäsi painetta pitää viikon menot nollissa.

Valitsin risoton yrtiksi tillin, koska se toimii kantarellin kanssa hienosti ja hauskalla tavalla. Mielestäni paras yrtti kantarellin kylkeen on salvia, mutta se tekisi risotosta paljon syvemmän. Kesäpäivään sopi paremmin tilli. Miksei mukaan olis voinut heittää puutarhasta myös vähän oreganoa?

Lisää tilliä maun mukaan. Se toimii niin pienenä vivahteena kuin myös vahvana maun antajana tillifaneille.

PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit!

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (myös Stories) ja 

Instagramissa
Twitterissä.

Kantarelli-kukkakaalirisotto

4 hlölle

1/2 kukkakaali
2 dl risottoriisiä
1 litra kantarelleja
1 salottisipuli hienonnettuna (puolikas keltasipulikin käy)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 lasi kuivaa valkoviiniä
5-8 dl kanalientä
tilliä, hienonnettuna
50 g voita
2-3 rkl oliiviöljyä
70-100 g parmesaania raastettuna
suolaa
pippuria

Keitä aluksi kukkakaali kypsäksi.

Kukkakaalin kypsyessä pilko tuoreet herkkusienet. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet kuivalle pannulle. Paista niistä kosteus pois. Kun vesi on haihtunut pannulta, laita sekaan nokare voita ja paista tatteja muutama minuutti kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun.

Surauta keitetty kukkakaali sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.

Kuumenna kattila melko kuumaksi ja lorauta sinne öljyä ja yksi nokare voita. Kippaa mukaan sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi. Pyöritä riisiä muutama minuutti, mutta varo ruskistamasta sitä. Tämä irrottaa riisin pinnasta tärkkelystä, joka tekee lopputuloksesta mehevämmän. Kaada mukaan lasi viiniä. Vähennä lämpöä miedolle. Anna viinin kiehahtaa ja poreilla loppuun. Kippaa 1 dl kanalientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Laita mukaan tilliä (lisää tarpeen mukaan myöhemmin). Lisää aina välillä kauhallinen kukkakaalipyreetä ja niin, että laitat loppupuolella loputkin. Kun riisi alkaa lähestyä al dente -tasoa, lisää sekaan kantarellit ja anna lämmetä hetki. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Sopivan mehevä koostumus on lähempänä puuroa kuin muusia.

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaHerkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkiniSavulohi-piparjuuri-parsarisottoFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan keraVälimerellinen kurpitsa-lihapata(Vähän niin kuin) Stroganoff
kantarellisieniruokasienetsienirisottorisotto

Tuoreimmat aiheesta

kantarelli
  • 13.08.201714:42
    lasagne

    Kantarellilasagne - sesongin helppo herkku

  • 18.10.201519:29
    herkkutatti

    Metsäsienirisotto

  • 13.09.201309:30
    gnocchi

    Kausiruokaa: Kurpitsa-gnocchit ja kermainen kantarellikastike

  • 29.08.201309:35
    keittiöpuutarha

    Kurpitsa-sieni-pähkinälasagne - reseptikilpailu Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnayn kumppaniksi

  • 21.07.201319:54
    kasvisruoka

    Kantarellirisotto