Löysin piemontelaisen panissa-ruokalajin vasta nyt. Kyseessä on risoton tyyppinen ruoka, joka on italialaisella näkemyksellä kuitenkin eri. Risotto kun on osa ateriaa, alku- tai väliruoka, kun taas panissa on papujen ja salamin myötä tarpeeksi runsas koko ateriaksi. Täydellistä talveen!
Tämä ruoka on tuhtia tavaraa ja suosittelen varaamaan kylkeen keskitäyteläistä, italialaista punaviiniä, esim. Barbera-rypäleestä. Sama viini on täydellistä myös tämän valmistuksessa. Siis lisättynä ruokaan, mutta toki myös kokin lasiin.
VINKKI! Porsaan ihraa ei pelkästään meillä liiemmin myydä, joten ostin lihatiskistä porsaan kylkisiivuja, joista leikkasin läskit irti ja hienonsin ne. Jätin palat tosin liian isoiksi ja ne eivät alkaneet sulaa kunnolla. Niinpä heitin ne sauvasekoittimen pieneen kulhoon ja surautin hienorakeiseksi. Sitten sain rasvan sulamaan kunnolla pannuun eikä ruokaan jäänyt pieniä läskipaloja.
VINKKI 2! Jos haluat maksimoida ruoan täyteläisyyden, surauta osa pavuista sauvasekoittimella pyreeksi ja lisää se ruokaan kokonaisten papujen kanssa.
PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit! Ja muista seurata Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

