Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Panissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto Piemontesta

Julkaistu 10.01.2019 21:00

Löysin piemontelaisen panissa-ruokalajin vasta nyt. Kyseessä on risoton tyyppinen ruoka, joka on italialaisella näkemyksellä kuitenkin eri. Risotto kun on osa ateriaa, alku- tai väliruoka, kun taas panissa on papujen ja salamin myötä tarpeeksi runsas koko ateriaksi. Täydellistä talveen!

Tämä ruoka on tuhtia tavaraa ja suosittelen varaamaan kylkeen keskitäyteläistä, italialaista punaviiniä, esim. Barbera-rypäleestä. Sama viini on täydellistä myös tämän valmistuksessa. Siis lisättynä ruokaan, mutta toki myös kokin lasiin.

VINKKI! Porsaan ihraa ei pelkästään meillä liiemmin myydä, joten ostin lihatiskistä porsaan kylkisiivuja, joista leikkasin läskit irti ja hienonsin ne. Jätin palat tosin liian isoiksi ja ne eivät alkaneet sulaa kunnolla. Niinpä heitin ne sauvasekoittimen pieneen kulhoon ja surautin hienorakeiseksi. Sitten sain rasvan sulamaan kunnolla pannuun eikä ruokaan jäänyt pieniä läskipaloja.

VINKKI 2! Jos haluat maksimoida ruoan täyteläisyyden, surauta osa pavuista sauvasekoittimella pyreeksi ja lisää se ruokaan kokonaisten papujen kanssa.

PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit! Ja muista seurata Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

PANISSA
3-4 hlölle

200 g risottoriisiä
50 g porsaan ihraa
1/2 sipuli, hienonnettuna
100 g salamia, hyvin hienoksi hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl punaviiniä
0,5-1 l lihalientä
1 tlk (400 g) borlottipapuja (tai muita mieleisiä papuja)
1 rkl voita
3 rkl Grana Padano -juustoa raastettuna (tai 2 rkl parmesaania)
suolaa
mustapippuria

Laita ihrasilppu kattilan pohjalle ja laita liesi päälle melko miedolle. Anna rasvan sulaa ja säädä lämpöä kovemmalle, jos ei ala tapahtua, mutta ei kuumaksi asti, koska tarkoitus on sulattaa rasva eikä ruskistaa sitä. Mikäli rasva ei sula sulle tarpeeksi nopeasti, kippaa rasvapalat kippoon ja surauta sauva- tai tehosekoittimella hienorakeiseksi ja laita takaisin pannuun.

Lisää mukaan salamisilppu ja kypsennä hissukseen pari minuuttia. Lisää sipulisilppu ja kuullota sitä melko miedolla lämmöllä rasvassa muutama minuutti. Lisää riisi ja pyöritä sitä kattilassa pari minuuttia. Laita mukaan tomaattipyree ja pyöritä se kunnolla riisin sekaan. Kaada mukaan punaviini ja anna sen poreilla loppuun koko ajan sekoittaen.

Lisää sekaan kuumaa lihalientä kauhallinen kerrallaan, sekoita seosta vaikka minuutin välein ja anna nesteen haihtua lisäten sitä koko ajan lisää. Kun riisi alkaa olla al adente, lisää sekaan pavut parin minuutin päästä voi ja juusto ja sekoita. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele lämmitetyille lautasille.

Lisää aiheesta:

Voinen salviarisotto limelläNopea ja supermaukas papu-salamipastaSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Mustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaaPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaHäränhäntä-ragú - lihakastike täynnä syvää rakkautta
risottoreseptiitalialainenpapusalamiPiemonte

Tuoreimmat aiheesta

risotto
  • 02.08.201908:24
    kantarelli

    Kantarelli-kukkakaalirisotto tillillä

  • 05.07.201912:54
    anjovis

    Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellalla

  • 26.06.201911:53
    puutarhamökki

    Raparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkku

  • 15.01.201920:50
    resepti

    Voinen salviarisotto limellä

  • 09.09.201819:21
    resepti

    Mustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaa