Tässä huikean maukas risotto, jossa on monta ulottuvuutta, joihin en ole risotoissa aiemmin törmännyt. Grillattu paprika tuo hedelmäisyyttä, sardellit tyylikästä suolaisuuta ja buffalomozzarella lempeää pyöreyttä.
Löysin risoton esikuvan italialaisesta Sale e pepe -lehdestä. Oikaisin monimutkaisuutta ja pari kohtaa, joita en ymmärtänyt. Ei haitannut tippaakaan. Lehden tapa valuttaa soseutettu grillattu paprika kiinnosti valtavasti, mutta suodatinpussin läpi se oli hidasta puuhaa eikä nestettä kertynyt mitenkään tarpeeksi. Niinpä heitin mukaan myös paprikasosetta, mikä toki poisti makujen hienoviritteisyyttä, mutta toisaalta lisäsi maun runsautta.
Makujen täyteläisyyttä kannattaa tarkkailla tätä kokkaillessa. Sardellien merellinen suola ja paprikan runsaus muuttavat makua helposti, joten lisää molempia varovasti ja maistele.
Käytin lehden ohjeen mukaisesti burrata-juustoa, mutta koska se ei ollut supertuoretta, olisi buffalomozzarella ajanut saman asian. Sardellit ovat sen sijaan niiiin paljon paremman makuisia kuin kilohaili-anjovikset, joten yritä löytää ja käyttää mielummin niitä.
Mökkioloissa turvauduin purkitettuun grillattuun paprikaan, josta tulee mukaan etikkaisuutta, joten ne kannattaa kuivata kunnolla talouspaperilla. Itse grillatun paprikan aromit ovat paremmat, joten pistä grilli tai grillivastukset vain laulamaan.
VINKKI! Ota mozzarella ajoissa jääkaapista, ettet lätkäise kylmää juustoa risoton pinnalle.

