Huippuketjuun nostettu Kasperi Kapanen sai syötin – "Jos hän pystyy siihen, hän saa jatkossakin pelata isossa roolissa"

Toronto Maple Leafs nosti edelliset kaksi ottelua nelosketjussa pelanneen Kasperi Kapasen ykkösvitjaan Chicago Blackhawks -ottelun avauserässä, ja suomalainen kiitti tehoilla 1+1. Toronton päävalmentaja Mike Babcock ei kuitenkaan lähtenyt ottelun jälkeen Kapasta liikaa ylistämään, vaan antoi tälle Zach Hymanin esimerkistä syötin tulevaa varten.

Ylälaidan videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Kapanen nostettiin ykkösvitjaan Tyler Ennisin tilalle Chicagon 1–0-maalin jälkeen.

– Ei mennyt kovin hyvin. Meidän täytyi tehdä jotain, Babcock perusteli siirtoa.

Kapanen viiletti ykkösketjun oikealla laidalla, rinnallaan Auston Matthews ja vasen laitahyökkääjä Patrick Marleau. Varsinkin Kapasen ja Matthewsin yhteistyö alkoi rokata: Matthews alusti lätyllään Kapasen läpiajomaalin, 1–2-kavennuksen, ja Kapanen tarjoili 2–2-tasoituksessa laatupassin Matthewsille maalin vasemmalle kulmalle.

Babcock vihjasi, että seitsemän laukausta ottelussa tulittaneelle Kapaselle voi olla jatkossakin tarjolla suurta roolia – tietyin reunaehdoin:

– "Kappy" on meillä yksi iso osanen. Haluaisin, että hän päättäisi haluavansa pelata kuten (Zach) Hyman: mennä maalille, olla ytimessä koko ajan ja tehdä sitä joka ilta. Jos hän pystyy tekemään niin, hän saa pelata suuressa roolissa, Babcock sanoi.

26-vuotias jässikkämäinen Hyman on tahkonnut Torontossa koko NHL-uransa kaudesta 2015–2016 lähtien. Kapanen on kuulunut Maple Leafsin vahvuuteen yhtä kauan, mutta joutunut edellisinä kausina tahkoamaan enemmän AHL:ssä kuin kanadalainen Hyman, jonka ainoat AHL-pelit ovat hänen tulokaskaudeltaan.

Lue myös:

    Uusimmat