Härkämäinen Mikko Rantanen latoi pisteitä ja lanasi vastustajan tylysti – väkivahva esityö kuvasti Colorado-tähden huippuiltaa: "Hän oli fantastinen"

Mikko Rantanen ja Colorado Avalanche ovat saaneet tukkoisemman alun jälkeen NHL:ssä todenteolla juonesta kiinni. Neljän ottelun voittoputkessa kulkeva Avalanche nappasi sunnuntaiaamuna Suomen aikaa 4–1-voiton Carolina Hurricanesista Mikko Rantasen ollessa kaikissa hallitsevan mestarin maaleissa osallisena.

Rantanen toimi ykkössyöttäjänä Coloradon kolmessa ensimmäisessä maalissa. Kaksi maalia tehnyt Cale Makar sai nauttia avauserässä Rantasen tarjoilusta kahdesti.

Jälkimmäisessä Rantanen taklasi Carolinan laidan läheisyydessä Calvin de Haanin, ryösti kiekon, piti Jalen Chatfieldin loitommalla ja tarjoili rystyllä Makarille, joka napautti ottelun avausmaalin.

Katso tilanne alapuolelta. Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Päätöserässä Rantanen ruokki Nathan MacKinnonia kahdella yhtä vastaan -tilanteessa ja tienasi illan kolmannen syöttönsä. Loppulukemat suomalainen nakkasi itse taidokkaasti tyhjään maaliin omalta kenttäpuoliskolta

Ottelun ykköstähdeksi valittu Rantanen nousi tehoillaan jo NHL:n pistepörssissä kolmanneksi. Alkukauden saldo on nyt 23 pistettä 13 ottelussa (10+13).

– Hän oli mahtava. Fyysinen, vahva kiekolla ja teki pelejä sekä kämmeneltä että rystyltä. Mielestäni hän oli fantastinen, päävalmentaja Jared Bednar kiitti Rantasta ottelun jälkeen NHL.comin mukaan.

Yön NHL-kierroksen toinen suuri suomalaishetki oli hyökkääjä Juuso Pärssisen NHL-debyytti, jossa Pärssinen taiteili välittömästi näyttävän osuman.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 9.55. Rantanen ei taklannut toisen maalin esityössä Brent Burnsia. Osuman kohteena oli Calvin de Haan.


Lue myös:

    Uusimmat