Ruotsalaistähdelle pitkää nenää: tulikuuma Kasperi Kapanen ryöväsi ykkösketjun paikan kesken pelin!

Toronto Maple Leafsin NHL-hyökkääjä Kasperi Kapanen näytti peliesityksillään ansaitsevansa paikan takaisin joukkueensa ykkösnyrkistä. Ja sen hän sai, kesken ottelun, jossa Detroit Red Wings nappasi lopulta 5–4-jatkoaikavoiton.

Pääkuvan videolla Tulosruudun tuoretta kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Kapanen (1+1) löi ottelun ensimmäisen naulan taululle vajaan viiden peliminuutin jälkeen. Toronto-hyökkäys sahasi Detroit-puolustuksen pinoon, ja Jake Gardiner tarjoili poikittaissyötön Kapaselle maalin vasemmalle kulmalle. Kiekko otti ensin Kapasen luistimeen, mutta suomalaishyökkääjä sai sen haltuunsa ja puttasi pelivälineen rysään (video alla).

Kapanen aloitti ottelun kolmosvitjassa Nazem Kadrin ja Andreas Johnssonin kanssa. Kapasen tilalle Auston Matthewsin johtaman ykkösnyrkin oikeaan laitaan oli asemoitu paluun tehnyt ruotsalaistähti William Nylander – Matthewsin aiempi tutkapari.

Nylanderin kauden avausottelu sujui kuitenkin ruosteisesti, kun taas Kapanen vakuutti viiletyksellään ja oli alati vaarallinen. Toronto-valmennus nosti kolmannessa erässä Kapasen ja Andreas Johnssonin Matthewsin laidoille ykkösnyrkkiin, kun taas Nylanderia kutsui komennus kolmoseen.

Siirrosta saatiin hedelmä, kun Kapanen ja Matthews leipoivat esityön ja Johnsson lakaisi laidasta kimmonneen kiekon veräjään. Toronto nousi osumalla 4–4-tasalukemiin (video alla).

 

Tehoitta pelanneen Nylanderin vastuu kolmannessa erässä jäi sen sijaan vain reiluun kahteen minuuttiin. Erän viimeisten 11 minuutin aikana häntä ei nähty jäällä ollenkaan.

Jatkoaikavoiton Detroitille taituroi lopulta Dylan Larkin (video alla).

Kapanen on iskenyt tällä kaudella 29 otteluun tehopisteet 11+10=21.

Lue myös:

    Uusimmat