Huippujuoksija sai törkeitä kommentteja ulkonäöstään – kuittasi tylysti: "Ei mikään ihme, että nuoret tytöt kokevat rintojen suurennusleikkaukset ja muoviset perseet tarpeellisiksi"

Yleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä viime vuonna hopeaa 5000 metrillä voittanut Eilish McColgan sai törkeitä kommentteja Instagram-päivitykseensä, jossa hänen ulkonäköään kritisoitiin. Skotlantilaisjuoksija kuittasi tylysti saamansa kommentit.

Useat kommentoivat kuvaan, että McColgan olisi liian laiha. 

– Lopettakaa ulkonäköni kommentointi, kun ette tiedä minusta mitään, kirjoitti McColgan tuolloin. 

Hän avautui syvemmin aiheesta Twitterissä.

– Mikään ei saa minua niin paljoa raivon partaalle kuin joku, joka sanoo minua liian laihaksi. Olen luonnollisesti pieni ja aina ollutkin. Jotkut ihmiset ovat vain laihoja. Epäilen, että he kommentoisivat hiukan suurempikokoisempaa urheilijaa keskikokoiseksi. Olen terve urheilija ja ihminen, McColgan kirjoitti.

– Ei ole mikään yllätys, että nuoret tytöt tuntevat rintojen suurennusleikkaukset ja muoviset perseet tarpeellisiksi sekä kehonsa muokkaamisen "ideaaliksi". Jos olet terve ja iloinen, niin älä välitä muiden mielipiteistä. Se on sinun upea kehosi, McColgan jatkoi.

Skotti on kilpaillut olympiatasolla kahdesti. Hän oli mukana 2012 Lontoossa ja 2016 Riossa, jossa oli loppukilpailun 13.

Lue myös:

    Uusimmat