Mainos

"Huikealta tuntuu" - jo yli 100 000 nimeä metsähallituslakia vastustavassa adressissa

Valmisteilla olevan metsähallituslain kaatamista vaativa adressi on kerännyt viikossa jo yli 100 000 nimeä.

– Huikealta tuntuu. Vauhti, jolla nimiä on kertynyt, yllätti minutkin, sanoo adressin alkuunpanija, toimittaja Saana Katila.

Ministeri Kimmo Tiilikainen (Kesk.) arvioi aiemmin tänään, että adressi perustuu virheellisiin väitteisiin eikä Suomen kansallisomaisuutta olla myymässä ulkomaille. Katila on eri mieltä.

– Ei tämä perustu virheellisiin väitteisiin. En väitä, että valtion omaisuutta oltaisiin heti myymässä ulkomaille. Sitä paitsi siteeraan suoraan hallituksen esitystä. Uuteen lakiin on kirjattu, että yhtiön voi myydä osittain tai kokonaan eduskunnan siunauksella. Lakitekstissä ei lue, ettei saisi myydä ja lähimenneisyydessä on tehty useampiakin huonoja kauppoja, joissa kansallisomaisuutta on päätynyt ulkomaiseen omistukseen.

"Lakiesitys kaadettava, korjaus ei auta"

Saana Katila uskoo, että yli 100 000 suomalaisen mielipidettä ei voida ohittaa.

– Olisi demokratian halveksimista, jos kansaa ei kuunneltaisi. Jo kuulemisvaiheessa lakiesitystä vastustettiin laajasti.

Katilan mukaan ainoa oikea ratkaisu olisi lakiesityksen kaataminen.

– Valiokuntatyö on jo niin pitkällä, että sisältöön voi olla vaikea vaikuttaa. Laissa on niin monta isoa valuvikaa, etteivät muutokset enää auta. Kyllä koko laki pitää pysäyttää.

Katila ei ole vakuuttunut lakimuutoksen kiireellisyydestä.

– Siitä ei ole yksimielisyyttä, vaatiiko EU tätä lakimuutosta. EU-maissa asia on hoidettu eri tavoilla. Jos toisessa vaakakupissa on kolmasosa Suomen pinta-alasta, ei kannata hätiköidä.

Adressi on tarkoitus luovuttaa eduskunnalle lakiesityksen ensimmäisen ja toisen käsittelyn välissä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.