Mainos

Huikea löytö avaruudesta – "Jättiläismaapallolla" oma ilmakehä, jossa voi olla myös vettä 

Tutkijat ovat löytäneet maan kaltaisen "jättiläismaapallon”, joka voi mahdollisesti pitää yllä elämää. Jättiläismaapallo on 40 prosenttia isompi kuin kotiplaneettamme Maa.

Viime vuosien aikana tutkijat ovat löytäneet useita eksoplaneettoja, jotka sijaitsevat aurinkokuntamme ulkopuolella. Uusin löytö on LHS 1140b, josta käytetään myös nimeä jättiläismaapallo. Se sijaitsee 39 valovuoden päässä, kertoo CNN.

1:34

Helmikuussa tutkijat kertoivat, että neljänkymmenen valovuoden päässä maapallosta sijaitsee peräti seitsemän Maan kokoluokan planeettaa. Ne kaikki kiertävät Trappist-1 -tähteä, joka on kooltaan vain kahdeksan prosenttia meidän auringostamme. 

​​​​​​​Jättiläismaapallo näyttäisi sisältävän kaikki oikeat elementit elämän ylläpitoon. Se on hyvin kivinen ja CNN:n haastatteleman Harvardin yliopiston astrofysiikan johtavan tutkijan Jason Dittmannin mukaan planeetta vaikuttaa siltä, että sieltä voisi löytyä myös vettä.

Planeetan arvellaan olevan viisi miljardia vuotta vanha ja sillä voi olla myös oma ilmakehä.

Voi täyttää kaikki asumisen vaatimukset

Seuraavaksi tutkijat haluavat varmistaa planeetan mahdollisen ilmakehän, sekä happi –ja vesipitoisuuden.

– Tämä on todella jännittävää. Meillä on mahdollisesti asuttava kivinen planeetta, joka kiertää tällä hetkellä vakaata tähteä. Tämä on täyttämässä kaikki listaamamme ominaisuudet, mitä asuttavalta planeetalta vaaditaan, suitsuttaa vastaava tutkija Jason Dittmann Harvardin tutkimuskeskuksesta CNN:lle.

Planeetta on yksi potentiaalisista kohteista, joita aiotaan tutkia Nasan toimesta lähemmin vuonna 2018 James Webb Space -teleskoopin laukaisun yhteydessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.