Mainos

Huijarilääkäri työskenteli myös Karjaalla

23-vuotiaan espoolaismiehen epäillään toimineen valelääkärinä Karkkilan ohella myös Karjaalla, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Komisario Rauli Pajuharju kertoo STT:lle, että mies on harjoittanut Karjaalla lääkärin ammattia syyskuusta marraskuuhun kahdeksan viikon ajan. Hän on ollut Carema Oy:n palveluksessa. Pajuharjun mukaan mies on ottanut Karjaalla ajanvarauksella vastaan potilaita.

Karkkilassa miehen epäillään työskennelleen lähes vuoden valelääkärinä terveyskeskuksessa, kertoo Iltalehti. Poliisin tietojen mukaan miehellä ei ollut lainkaan lääkärinopintoja takanaan, vaikka tämä esiintyi opintojensa loppuvaiheen kandidaattina.

Poliisi piti miestä kolme päivää pidätettynä mutta ei esittänyt häntä tänään vangittavaksi vaan vapautti hänet. Esitutkintaa jatketaan nyt asiakirjojen ja epäillyn kuulustelujen avulla.

Komisario Rauli Pajuharju kertoo lehdessä, että mies oli pyrkinyt lääketieteelliseen kaksi kertaa mutta ei ollut päässyt kummallakaan kerralla sisään. Poliisin tietojen mukaan mies ei ole suorittanut mitään muitakaan terveydenalan opintoja.

Miehen epäillään väärentäneen opintotodistukset, joiden avulla hän onnistui päästä töihin Karkkilan terveyskeskukseen.

Valelääkäri toimi osastonlääkärinä kokeneemman lääkärin valvonnassa. Hän aloitti työt Karkkilan terveyskeskuksessa vuoden 2008 loppupuolella.

Lääkevaje paljasti huijarin

Petos paljastui sattumalta. Karkkilan terveyskeskuksessa huomattiin lääkehävikki, jota ryhdyttiin tutkimaan. Kadoksissa oli pieni määrä influenssalääkkeitä. Tutkimusten yhteydessä kävi ilmi, että lääkärinä työskennellyttä miestä löytynytkään rekisteristä.

Poliisi alkoi tutkia juttua viime viikolla. Mies pidätettiin alkuviikolla. Häntä epäillään törkeästä väärennyksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä petoksesta. Mies on tunnustanut kuulusteluissa tekonsa.

Hoitoalan henkilökuntaa valvova Valvira ei osannut odottaa, että Karkkilassa valelääkäriksi paljastunut mies yrittäisi samaa uudelleen. Miehen paluu valkotakkiin Karjaalla tuli täytenä yllätyksenä.

(MTV3 - STT)

Oletko ollut Karkkilassa valelääkärin potilaana? Kerro kokemuksistasi sähköpostitse MTV:n uutisille. Lähetä sähköpostia osoitteeseen uutiset@mtv3.fi

Katso Mari Haaviston juttu ja Suomen Lääkäriliiton koulutusjohtaja Hannu Halilan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.