Huijari soitti vahingossa amerikkalaispoliisille – kuuntele tallenne puhelusta, joka vilisee vaaran merkkejä: "Sulje luuri heti"

Huijari soitti vahingossa huijauspuhelun poliisille – näin se eteni 1:00
Huijari soitti vahingossa poliisille, näin puhelu eteni!

Epäonninen puhelinhuijari yritti naruttaa poliisia keksityllä tarinalla.

Amerikkalainen Scottsdalen poliisiasema julkaisi varoitusvideon, kun puhelinhuijari yritti naruttaa poliisia keksityllä tarinalla. Huijari soitti kertoakseen "isoisälleen" auto-onnettomuudesta, mutta puhelimeen vastasi konstaapeli Vince Lewis

Lewis ymmärsi heti, että kyseessä on huijaus. Viranomaiset nauhoittivat puhelun ja merkitsivät siihen punaisin lipuin ne asiat, joiden tulisi soittaa hälytyskelloja. Kuuntele tallenne yllä olevalta videolta!

– Huijari ei seuraavalle uhrilleen soitellessaan tiennyt, mihin on ryhtymässä, poliisi naljaili Facebookissa.

"Sulje luuri heti, jos alat kuulla asioita, jotka kuulostavat tältä"

Äänite on täynnä epäilyttäviä käänteitä, Soittaja ei esimerkiksi kerro nimeään, vaan kysyy vain "kai tiedät, kuka täällä on". Hän soittaa paniikinomaisissa tunnelmissa ja kertoo tarvitsevansa apua hyvin nopeasti. Hän antaa myös virallisenoloisia, mutta täysin keksittyjä tietoja luottamusta herättääkseen.

Kun Lewis kysyi huijarilta, huomasiko hän, että puhelimeen vastattiin " Scottsdale Police Department" (suom. Scottsdalen poliisiasemalla), soittaja sulkee luurin heti.

– Tee itsellesi palvelus, vältä näitä puheluita! Sulje luuri heti, jos alat kuulla asioita, jotka kuulostavat tältä. Vielä parempi olisi olla vastaamatta tuntemattomille, poliisi neuvoi.

Katso myös: 5 vinkkiä: Näin tunnistat huijauksen

5 vinkkiä: Näin tunnistat huijauksen 0:48
DNA kertoo vinkit huijausviestien ja -puheluiden tunnistamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat