Mainos

Huhut Arafatin kuolemasta kiihtyvät

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kuolemaa koskevat huhut ovat jälleen kiihtyneet. Palestiinalaisministerin mukaan Arafat olisi jo kuollut.

Palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia hoitava sairaala on kiistänyt kiivaina vellovat huhut johtajan kuolemasta. Lääkäreiden mukaan Arafatin tila on kuitenkin heikentynyt. Hän on vaipunut syvempää koomaan. Palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurei pääsi katsomaan Arafatia iltapäivällä.

Nimettömänä pysytellyt palestiinalaisministeri kertoi AFP:lle Arafatin kuolleen, mutta myöhemmin kaksi muuta palestiinalaisministeriä vakuutti Arafatin olevan edelleen hengissä, mutta kriittisessä tilassa. Myöhemmin myös Percyn sotilassairaalaan edustaja kiisti Arafatin kuoleman.

PLO:n kakkosmiehen Mahmud Abbasin mukaan "Arafatin tila on, surullista kyllä, kriittinen". Uutistoimisto Reutersin haastattelema nimetön lähde puolestaan vakuutti, että "Arafat on kuollut ja asiasta kerrotaan virallisesti pian".

Palestiinalainen johtajanelikkö Qurei, ulkoministeri Nabil Shaath, Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n pääsihteeri Mahmoud Abbas ja palestiinalaisparlamentin puhemies Rawhi Fattuh matkusti katsomaan Arafatia ranskalaiseen sotilassairaalaan. Johtoryhmä saapui Pariisiin myöhään eilen illalla torjuttuaan sitä ennen Arafatin vaimon heitä kohtaan esittämät salaliittosyytökset.

Palestiinalaislähteen mukaan johtajat ovat keskustelleet Arafatia hoitavien lääkärien kanssa.

Arafat tuotiin Percyn sotilassairaalaan Pariisissa 29. lokakuuta. Tarkkaa tietoa palestiinalaisjohtajan sairauden laadusta ei ole saatu.

Shaath: Arafatia ei ole myrkytetty

Palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia ei ole myrkytetty eikä hänellä ole syöpää, vakuuttaa ulkoministeri Nabil Shaath.

-Emme usko eutanasiaan. Ei tule kysymykseenkään, että kukaan tekisi minkäänlaisia päätöksiä hänen elämäänsä ylläpitävistä laitteista, Shaath sanoo.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 09.11.2004)

(Kymmenen uutiset 09.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.