Mainos

Huhtiniemi-tutkimukset loppusuoralla

Huhtiniemen kaivauksissa pyritään löytämään vastaus siihen, onko alueelle haudattu jatkosodan aikaisia rintamakarkureita. Lopulliset tulokset valmistuvat ennen uutta vuotta.

Lappeenrannan Huhtiniemen kaivauslöydösten tutkimus on valmistumassa. Alustavia tietoja esiin kaivetuista ruumiista ja esineistä saattaa tulla ensi viikolla, kertoi kuolemansyyntutkintaa johtava rikosylikomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista. Lopulliset tulokset valmistuvat ennen uutta vuotta.

Hautalöydöille on tehty muun muassa radiohiiliajoituksia, jotta saataisiin selville niiden todellinen ikä. Osa materiaalista on lähetetty tutkittavaksi Ruotsiin. Haudoista löydetyt kankaanpalat ja napit ovat tutkittavina Kansallismuseossa.

Kaivauksia Lappeenrannassa aiotaan näillä näkymin jatkaa ensi keväänä. Lisäkaivausten rahoituksesta tai toteuttajasta ei vielä ole tietoa. Tähän mennessä tehtyihin kaivauksiin on saatu rahaa Suomen Kulttuurirahastolta 40 000 euroa.

Huhtiniemestä löytyi lokakuun lopulla 13 vainajaa joukkohaudasta. Haudoissa oli myös hopea- ja pronssikoruja. Vainajat ovat todennäköisesti miehiä.

Huhtiniemen kaivauksissa pyritään löytämään vastaus siihen, onko alueelle haudattu jatkosodan aikaisia rintamakarkureita. Perimätiedon mukaan Saimaan rannalla olisi salaisen kenttäoikeuden päätöksellä teloitettu miehiä, jotka lähtivät pakoon, kun Viipurin puolustus murtui.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.