Mainos

Huhtikuun viimeisen viikon sää: Sateita, tuulia ja yöpakkasia, kevätaurinko lämmittää välillä

Huhtikuu jatkuu sääennusteen mukaan keväälle tyypillisesti vaihtelevana ja viileähkönä. Uutta lämpöaaltoa ei ole vapun lähestyessäkään näköpiirissä.

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että Suomessa vallitsee ensi viikolla ihan tyypillinen kevätsää, vaikka moni ehkä lämpimämpää jo kaipaisikin.

– Huominen maanantai on poutainen päivä. Sen jälkeen maamme yli menee muutamia sadealueita, kun taas loppuviikolla on poutaista. Vaikka sää on selvästi viilennyt varsinkin Etelä-Suomessa, lämpötilatkin ovat vuodenaikaan nähden tyypillisiä. Etelässä ollaan koko viikko 10 asteen kieppeillä ja pohjoisessa noin 5 asteessa.

Viikko alkaa poutaisena

Viikko alkaa poutaisena suuressa osassa maata ja aamulla etenkin idässä myös kylmänä.

– Aurinkoisinta on Itä-Suomessa, jossa on myös useampi aste pakkasta. Muualla ollaan hieman pakkasella tai nollan tuntumassa. Pilvisyys lisääntyy päivän aikana lännestä alkaen ja etelänpuoleinen tuuli voimistuu varsinkin lännessä. Lännestä on tulossa Suomeen sadealue tiistain vastaisena yönä. Länsirannikolla tuuli puhaltaa huomenna aika kylmästi.

Tiistai ja keskiviikko ovat koko maassa epävakaisia päiviä.

– Tiistaina aamulla sataa lännessä ja iltapäivällä idässä ja pohjoisessa. Lännessäkin tulee iltapäivällä sadekuuroja. Lapissa sataa melkein yhteen pötköön keskiviikkoiltapäivään asti. Yöllä tulee enimmäkseen lunta ja räntää ja päivällä vettä. Keskiviikkoaamuna Etelä-Suomeen saapuu sitten taas uusi sadealue.

Sateet pitävät tämänhetkisen ennusteen mukaan torstaina taukoa. Sää on torstaina myös aurinkoinen.

– Perjantai ja lauantai näyttävät tällä hetkellä taas siltä, että etenkin lännessä olisi sateista. Ensi viikonloppuun on aikaa kuitenkin vielä 5 päivää, joten ennuste ehtii vielä muuttua.

Luvassa myös yöpakkasia

Yölämpötilat voivat laskea koko maassa pakkaselle koko maassa.

– Yöpakkasia on edelleen kaikilla selkeillä alueilla. Varsinkin ensi yönä ollaan länttä lukuun ottamatta koko maassa pakkasella. Aamulla voi olla myös liukasta, Manninen muistuttaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.