Mainos

Sää muuttuu alkuviikolla poutaisemmaksi, lämpötilat laskevat kirkkaina öinä pakkaselle

Sääennuste lupaa ensi viikolla vähän helpotusta syysateisiin tuskastuneille. Etenkin etelässä ja pohjoisessa päästään paikoin nauttimaan auringon paisteestakin.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että alkava viikko on ennusteiden mukaan yleisilmeeltään kulunutta viikkoa poutaisempi. Huomenna maanantaina sateita tulee vain maan keskiosissa.

Sää kuitenkin samalla viilenee.

– Etelässä lämpötila kohoaa vielä huomenna 15 asteen tuntumaan ja pohjoisessa vähän 10 asteen alapuolelle. Maan eteläpuolelta kulkee maanantai-illan ja tiistaiyön aikana matalapaine, joka voi tuoda vähän sateita kaakkois- ja itärajalle, ja se puhaltaa aika kylmää ilmaa ihan etelään asti. Lämpötilat tipahtavat sen myötä muutamalla asteella. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina ollaan etelässäkin lähempänä kymmentä kuin viittätoista astetta. Pohjoisessa asteita on tuolloin noin viisi. Loppuviikolla taas lämpenee vähän, Jokela kertoo.

Sateita esiintyy niin alkuviikolla kuin viikon puolenvälinkin paikkeilla eniten maan keskiosassa.

– Loppuviikon sateita ei vielä pysytä ennustamaan, mutta tosiaan sittenkin pitäisi olla vähän poutaisempaa kuin mitä on tällä viikolla ollut.

Parhaat mahdollisuudet ainakin ajoittaiselle auringonpaisteelle ovat eteläisessä Suomessa ja toisaalta Lapissa.

– Maan keskivaiheilla pilvisyys on muuta maata runsaampaa ainakin viikon alkupuoliskolla. Loppuviikon pilvisyyttä on vähän vaikeampi ennustaa, niin kuin sateitakin.

Yöpakkaset tulevat eteläänkin

Jokela kertoo, että lämpötila laskee tulevalla viikolla pakkasen puolelle kirkkaina öinä.

– Etelässäkin, ainakin sisämaassa, voidaan käydä öisin pakkasella, jos sää on selkeä. Pohjoisessa pakkasta voi olla kylmimmillään yli viisi astetta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.