Alkuviikko on aurinkoinen ja tuulinen, keskiviikkona ja torstana kymmenen lämpöastetta rikki – pakkasöihin on syytä varautua jatkossakin

Sateet ovat nyt takanapäin ja viikko alkaa aurinkoisessa poutasäässä. Sää on myös kuivaa useiden päivien ajan ja seuraavan kerran kunnon sateita saataneen vasta torstaina. Ensi viikonlopusta on näillä näkymin tulossa lämmin ja aurinkoinen.

Sunnuntain ja maanatain välisenä yönä on ollut pakkasta koko maassa ja aamulla kannattaa varautui liukkaisiin tienpintoihin etenkin pienemmillä teillä. Päivästä tulee kuitenkinkin suurelta osin aurinkoinen ja aurinko sulattaa tienpinnat nopeasti.

Maanantaina on vielä viileää ja lännenpuoleinen tuuli on voimakasta lisäten viileyden tuntua. Lämpötila on maantai-iltapäivänä kuuden asteen kieppeillä lounaassa ja muualla Etelä- ja Keski-Suomisessa 2-5 asteessa. Pohjoisessa lämpötila on nollan kieppeillä. Iltapäivällä lännestä ilmaantuu myös pilviharsoa aiemmin pilvettömälle taivaalle.

Tiistainkin vastaisena yönä voidaan käväistä suuressa osassa maata pakkasella. Jo tiistaina Suomen kuitenkin alkaa virrata etelästä lämpimämpää ilmaa.

– Vielä ihan tiistaina ei kymmeneen asteeseen päästä, mutta etelässä ollaan aika lähellä noita lukemia. Ahvenanmaalla voi ehkä kymmenen astetta täyttyä. Pohjoisessakin on tiistaina selvästi plusasteita, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Keskiviikkona kymmenen rikki kirkkaasti

Viikon puoliväliä kohden lämpötilat kipuavat edelleen maan etelä- ja keskiosissa. Pohjoisessa on kuitenkin kylmempää.

– Keskiviikkona voi sitten näkyä jo kymmenen astetta mittarissa ja torstai näyttää olevan viikon lämpöisin päivä ainakin etelässä. Silloin kymmenen astetta ylittyy todennäköisesti kirkkaasti mantereenkin puolella, Rintaniemi sanoo.

Pohjoiseen purkautuu torstaina viileämpää ilmaa ja sen mukana sateita ja lunta.

– Siellä talvi pitää kyllä edelleen pintansa, Rintaniemi sanoo.

Viikon viilein päivä on perjantaina, jolloin kylmää ilmaa valahtaa pohjoisesta eteläänkin ja sateita saadaan maan keskiosissa asti.

Ennusteet näyttävät tällä hetkellä siltä, että korkeapaine palaa Suomen ylle ja sää on aurinkoista koko maassa.  Pakkasöihin on syytä kuitenkin varautua jatkossakin.

Lue myös:

    Uusimmat