Alkava viikko tuo sateita, auringonpaistetta ja kovia tuulia – päivälämpötilat voivat nousta auringossa jo yli 5 asteeseen

Sateet ja auringonpaiste vaihtelevat alkavalla viikolla taajaan tahtiin, ja loppuviikolla myös tuulet voimistuvat. Lämpötilat voivat nousta loppuviikolla etelän auringossa jo yli viiteen asteeseen.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että viikko alkaa etenkin idässä ja maan keskiosissa hyvin sateisena. Koska sateet tulevat aluksi lumena ja räntänä, keli voi olla paikoin hyvinkin huono. Lunta voi tulla idässä jopa 10–15 senttiä.

Lännessä ja etelässäkin sataa huomenna maanantaina, mutta sade ei ole niin runsasta ja se tulee lähinnä räntänä tai vetenä.

– Sade ei tällä alueella haittaa merkittävästi ajokeliä. Idässä ja Keski-Suomessa, jossa runsaimmat sateet tulevat maanantain vastaisena yönä, keli on aamuliikenteessä surkea. Päiväksi enimmät sateet siirtyvät pohjoiseen, ja pohjoisessa sataa lunta vielä illallakin.

Viikon puolivälissä sää muuttuu poutaisemmaksi

Sää jatkuu pilvisenä, harmaana ja kosteana Jokelan mukaan tiistaihin asti. Käännös vähän poutaisempaan suuntaan tapahtuu viikon puolivälissä.

– Lännestä tulee Suomeen edelleen sadealueita, mutta niiden välissä on poutaisempia ja aurinkoisempia jaksoja, Jokela toteaa.

Lämpötilat ovat koko viikon päivällä plussalla koko maassa. Etelässä pilvisen sään takia yölläkin ollaan plussalla. Loppuviikolla yölämpötilat voivat puolestaan olla etelässäkin pakkasella.

Päivälämpötilat ovat viikon aikana ylimmillään Etelä- ja Keski-Suomessa 5 asteen tienoilla. Loppuviikolla voi olla vähän tätäkin lämpimämpää.

– Paljon riippuu tuulen suunnista ja siitä, paistaako aurinko vai onko pilvistä, mutta lämpötila voi nousta jotain päivänä yli 5 asteeseen, Jokela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat