Huawei vahvisti: P30-sarjan huippupuhelimet julkistetaan 26. maaliskuuta Pariisissa

Huawei on vahvistanut tulevansa julkistamaan seuraavat P-sarjan huippupuhelimensa Pariisissa 26. maaliskuuta. P-sarjan uutuuksien julkistuksen ajoittumisesta tänäkin vuonna maaliskuun lopulle huhuttiin jo aiemmin.

Huawei kertoi ajankohdasta julkaisemallaan ennakkovideolla, joka ei paljasta juuri mitään konkreettista tulevista uutuuksista. Teemana on kuitenkin sääntöjen uusiksi kirjoittaminen, ja videolla nähdyt lähennykset voivat olla viittaus P30-sarjan kameroiden tarjoamiin zoom-kykyihin. Huhujen mukaan tulossa voisi olla jopa 5x optinen zoom.

Huawei järjestää julkistustilaisuuden myös nyt sunnuntaina 24. helmikuuta Barcelonassa Mobile World Congressin aattona. Sen odotetaan esittelevän muiden uutuuksien ohella ensimmäisen taittuvanäyttöisen, 5G-verkkoyhteydellä varustetun älypuhelimensa. Tästä julkistuksesta Huawei vihjasi myös aiemmassa ennakkokuvassaan.

Tulevista P30-puhelimista on vuotanut verkkoon vasta yllättävän vähän tietoja.

Toistaiseksi enemmän tiedetään P30:sta, josta on vuotanut verkkoon alta löytyvä mallinnoskuva. Huawei P30 tulee sisältämään pienikokoisen pyöreästi muotoillun loven etukameralle näyttönsä yläreunassa sekä takana vasempaan yläkulmaan vertikaalisesti asemoidut kolme kameraa. Sormenjälkilukijaa ei ole näkyvissä, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa sen olevan sijoitettu näytön osaksi. P30:n lisäksi tulossa on tiettävästi myös P30 Pro -malli, johon voi olla tulossa neljä takakameraa.

Kamerajärjestelmän yksityiskohdista ei ole vielä varmuutta, mutta P30-puhelimiin, ainakin P30 Prohon, on povattu Sonyn uutta 38 megapikselin IMX607-kamerakennoa uudella pikselijärjestelyllä, jossa hyödynnetään valkoisia pikseleitä tallentamaan kuviin lisää valoa, parantamaan terävyyttä sekä yksityiskohtien määrää. Vahvistamattomien huhujen mukaan puhelimessa saatetaan hyödyntää myös periskooppiratkaisua, joka mahdollistaa enemmän tilaa vaativan kameran toteuttamisen ilman merkittävää paksuuden kasvamista.

Huaawei on perinteisesti esitellyt kameroiden edistysaskeliaan juuri P-sarjan uutuuksissa, joten tänäkin keväänä voidaan odottaa jälleen hyppäystä eteenpäin verrattuna viime vuoden P20 Pro ja Mate 20 Pro -malleihin.

Huippupuhelinmallien lisäksi P30-valikoimaan tulee jälleen todennäköisesti kuulumaan myös P30 Lite, joka saatetaan julkistaa jo aiemminkin.

Uusimman UA-profiilitiedostopaljastuksen perusteella sekä P30 että P30 Pro sisältäisivät 2340×1080 pikselin näytön, ja P30 Liten näytön tarkkuus voisi olla 2312×1080 pikseliä – kaikissa siis Full HD+ -tasoa.

Lue myös:

    Uusimmat