Tässä on seuraava Huawei-huippupuhelin: Huawei P30:n design paljastui kuvissa ja videolla

Huawein odotetaan julkistavan tulevien kuukausien aikana seuraavat P-sarjan huippupuhelimensa.

Nyt Huawei P30:n design on paljastunut luotettavaksi osoittautuneen OnLeaksin luomissa 3D-mallinnoksissa, jotka on julkaistu yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa. Kuvat ja alta löytyvä video perustuvat vuotaneisiin suunnittelutiedostoihin, joiden perusteella OnLeaks on tuottanut materiaalit.

Huawei P30 tulee sisältämään nyt nähdyn perusteella pienikokoisen pyöreästi muotoillun loven etukameralle näyttönsä yläreunassa sekä takana vasempaan yläkulmaan vertikaalisesti asemoidut kolme kameraa. Uudet materiaalit ovat linjassa aiempien P30-huhujen ja -kuorivuotojen kanssa.

P30:n lisäksi tulossa on tiettävästi myös P30 Pro -malli, johon voi olla tulossa neljä takakameraa. P30:ta voitaneen odottaa noin 600-700 euron hintaluokkaan, ja P30 Pron hinta lienee pari-kolmesataa enemmän.

Erona Huawein toistaiseksi uusimmasta huippupuhelimesta Mate 20 Prosta P30 ei tule sisältämään edistynyttä 3D-kasvojentunnistusta, vaan biometrinen tunnistautuminen tulee rajoittumaan näytön alle sijoitettuun sormenjälkilukijaan.

P30:n näytön kooksi kerrotaan noin kuusi tuumaa. Puhelimen mitat ovat tietojen mukaan 149,1 x 71,4 x 7,5 millimetriä. Mielenkiintoisesti P30:n pitäisi sisältää yhä USB-C-liitännän lisäksi myös erillinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Huhujen mukaan P30-puhelimiin on tulossa jo tuttu Kirin 980 -järjestelmäpiiri tai sen päivitetty Kirin 985 -versio.

Alla aiemmin paljastunut kuva P30 ja P30 Pro -suojakuorista. Kuva kertoo, että taakse odotetaan erilaisia kameraratkaisuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja