Koko Huawein tulevan P20-puhelinkolmikon design paljastui kuvissa ja videoilla – näytöissä lovi yläreunassa, huippumalleissa kolme takakameraa

Tuttu ja luotettavaksi osoittautunut vuotaja OnLeaks on yhdessä Tiger Mobiles -sivuston kanssa paljastunut tämän viikon aikana 3D-malleina kuvissa ja videoilla paljastanut koko Huawein tulevan P20-puhelinkolmikon designin.

Tulossa ovat todennäköisesti edullisempi P20 Lite sekä huippuluokan P20 ja P20 Plus. Puhelinten julkistus on ohjelmassa vasta 27. maaliskuuta Pariisissa.

Viimeisimpänä kolmikosta nähtiin vielä perjantai-illalla P20, jonka design on lähellä P20 Plussaa. P20:n ja P20 Plussan osalta epäselvää on, tulevatko puhelimet lopulta sisältämään kotipainikkeen näyttönsä alapuolella. Osassa OnLeaksin lähteen näkemistä prototyypeistä painike on mukana ollut, osassa ei. Mikäli painiketta ei olisi, tarkoittaisi se Huawein luottavan joko kasvojentunnistukseen tunnistautumisvaihtoehtona tai puhelinten sisältävän näytön alle integroidun sormenjälkilukijan.

Sekä P20:ssa että P20 Plussassa on takana kolme takakameraa. Kaksi kameraa löytyvät muusta takapinnasta kohoavalta alueelta, ja kolmas kamera on syystä tai toisesta sijoitettu erilleen. Huawei vihjasi myös kutsussaan tulevaan Pariisiin julkistustilaisuuteen jo vahvasti kolmeen kameraan.

Koko P20-kolmikko, mukaan lukien myös keskiluokkaan odotettava P20 Lite, on varustettu etupuolen laajasti kattavilla näytöillä, joissa on yläreunassa keskellä lovi Applen iPhone X:n tavoin.

P20:ssä ja P20 Plussassa ei näytä olevan 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, joka P20 Litessä löytyy vielä puhelimen pohjasta. Huawei jätti perinteisen kuulokeliitännän pois jo aiemmasta loppuvuoden Mate 10 Pro -huippupuhelimestaan.

P20:n mittojen kerrotaan olevan 149 x 71,3 x 7,5 millimetriä ja P20 Plussan 155,3 x 74,2 x 7,7 millimetriä. Näytön koko olisi P20:ssa noin 5,7 ja P20 Plussassa noin 6 tuumaa. Testipaljastukset ovat aiemmin kertoneet P20:n (koodinimi Emily) näytön kuvasuhteeksi 18,7:9 ja P20 Litessä (koodinimi Anne) 19:9. P20 Plussan näytön kuvasuhteesta ei ole vielä saatu tarkkaa tietoa. P20 Litessä ja P20:ssa näyttötarkkuus on Full HD+ -tasoa, P20 Plussassa mahdollisesti korkeampi.

P20 ja P20 Plus ovat saamassa sisuksiinsa jo Mate 10 Prosta tutun, tekoälykyvyillä varustetun Kirin 970 -järjestelmäpiirin. Muuten P20:n ja P20 Plussan tekniikka on vielä pitkälti hämärän peitossa. Näyttötekniikka, kameroiden yksityiskohdat, akkujen kapasiteetit ja niin edelleen ovat vielä pysyneet salassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja