Helmikuun loppu on älypuhelinjulkistusten kulta-aikaa – Huaweilla tilaisuus 24. helmikuuta, Sonylla 25. helmikuuta

Helmikuun lopulla Barcelonassa järjestetään jälleen mobiilialan vuotuinen suurtapahtuma, Mobile World Congress -messut, jonka yhteydessä useat valmistajat esittelevät uutuuksiaan.

Vaikka Samsung tänä vuonna ottaa varaslähdön, ja julkistaa uudet Galaxy S10 -huippupuhelimensa ja todennäköisesti myös ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa jo keskiviikkona 20. helmikuuta samanaikaisesti San Franciscossa ja Lontoossa järjestettävissä tilaisuuksissa, riittää myös Barcelonaan useita julkistustilaisuuksia.

Nyt Huawei on kertonut järjestävänsä oman julkistustilaisuutensa Barcelonassa sunnuntaina 24. helmikuuta iltapäivällä kello 15 Suomen aikaa. Sony puolestaan on kertonut tilaisuutensa ajankohdaksi perinteiseen tapaan seuraavan maanantaiaamun, 25. helmikuuta, kello 9.30 Suomen aikaa.

Sunnuntaille odotetaan tilaisuuksia lisäksi myös Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalille sekä ehkä myös LG:lle ja Xiaomille, joten uusia älypuhelimia on tulossa helmikuun lopulla runsaasti.

Huaweilta odotetaan Barcelonassa uusien P-sarjan P30-huippupuhelinten julkistusta. Toistaiseksi enemmän tiedetään P30:sta, josta on vuotanut verkkoon alta löytyvä mallinnoskuva. Huawei P30 tulee sisältämään pienikokoisen pyöreästi muotoillun loven etukameralle näyttönsä yläreunassa sekä takana vasempaan yläkulmaan vertikaalisesti asemoidut kolme kameraa. P30:n lisäksi tulossa on tiettävästi myös P30 Pro -malli, johon voi olla tulossa neljä takakameraa.

Sonylta odotetaan useampia uutuuksia eri hintaluokkiin.

Huippupuhelinten sarjaan Sonylta on seuraavaksi tulossa seuraavaksi Xperia XZ4, joka on nähdyn paljastuksen perusteella sisältämässä 6,5 tuuman näytön poikkeuksellisella 21:9-kuvasuhteella. Lisäksi mukana on kolme takakameraa sekä todennäköisesti Qualcommin uusin huippuluokan Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri.

Sen sijaan uuden kompaktin huippupuhelimen Xperia XZ4 Compactin julkaisu on Sony-pomon hiljattain antamien kommenttien valossa epävarmaa, vaikka myös siitä on nähty samanlainen mallinnoskuvavuoto kuin muista tulevista Sony-uutuuksista.

Keskihintaluokkaan Sony aikoo iskeä puolestaan Xperia XA3 ja Xperia XA3 Ultra -uutuuksilla. Näistä XA3:n pitäisi olla varustettu toistaiseksi saatavilla olevien tietojen mukaan noin 5,9 tuuman ja Xperia XA3 Ultran noin 6,5 tuuman näytöllä. Molemmissa on takana kaksi kameraa.

Edullisin ja teknisesti vaatimattomin tuleva Sony-älypuhelinuutuus on Xperia L3, jossa on 5,7 tuuman näyttö.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja