Huawei vihjaa jo: P20-puhelimet tulossa pian kolmella takakameralla

Huawei tulee julkistamaan seuraavat huippuluokan lippulaivaälypuhelimensa, P20-puhelimet, 27. maaliskuuta Pariisissa järjestettävässä tilaisuudessaan.

Huawein uusi kutsukuva vihjaa vahvasti huhujen olevan totta – ja P20-puhelimissa nähtävän kolme takakameraa. Kutsukuvassa kolmeen takakameraan viittaavat kolme ympyrää sekä myös See Mooore with AI -teksti, jossa more-sanaa on venytetty teemaan sopivasti.

Toistaiseksi ei ole vielä varmaa, tulevatko odotetuista malleista sekä P20 että P20 Plus kummatkin sisältämään kolme takakameraa. Lisäksi vielä epäselvää on, mitä kolmella takakameralla pyritään saavuttamaan. Huawein aiemmat kaksoiskamerapuhelimet ovat olleet varustettu väri- ja monokromikameran yhdistelmällä.

Kolmen takakameran ohella P20-puhelimiin odotetaan etupuolen laajasti kattavia näyttöjä.

Edullisemmassa P20 Litessä tulee olemaan 19:9-kuvasuhteen näyttö, P20:ssä todennäköisesti 18,7:9-kuvasuhteen näyttö. Koko P20-mallisto voi myös olla varustettu Applen iPhone X:n tapaan lovella keskellä näytön yläreunaa.

Luotettavia vuotokuvia P20-puhelimista ei ole vielä nähty, mutta viime viikonloppuna puhelimet nähtiin väitetysti kuvissa suojakuorien kera.

P20-huippumallien P20:n ja P20 Plussan pitäisi sisältää jo Mate 10 Prossa käytössä oleva Kirin 970 -järjestelmäpiiri. Siihen perustuvat myös tuoreen P20-kutsukuvan viittaukset AI:hin eli tekoälyyn. Kirin 970 sisältää erillisen tekoälylaskentaosion, neuroverkkosuorittimen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.