Huawei lähdössä televisiomarkkinoille? Tavaramerkkihakemus vihjaa uudesta aluevaltauksesta

Maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi kohonnut Huawei on mahdollisesti lähdössä mukaan myös televisiomarkkinoille.

Huawei on hakenut nyt tavaramerkin termille Huawei AI Window, mikä on kiihdyttänyt jo entuudestaan liikkeellä olleita huhuja laajentumisesta uuteen tuoteryhmään, kertoo Android Headlines -sivusto. Huawein tavaramerkin luokiksi on merkitty muun muassa näytöt ja televisiot.

Huawein oman brändin lisäksi sen on huhuttu suunnittelevan televisioiden tuomista markkinoille myös toisella brändillään Honor-nimen alla.

Huawei on viime aikoina panostanut vahvasti tekoälyyn älypuhelimissaan, muun muassa sen järjestelmäpiirien sisältämien erillisten neuroverkkolaskentayksikköjen voimin. Toistaiseksi ei kuitenkaan vielä tiedetä, miten tekoäly tulisi näkymään Huawei-telkkareissa. Lisäksi epäselvää on, mille markkinoille Huawei on mahdollisesti tulossa olevilla televisioillaan lähdössä: keskittyykö se aluksi Kiinan laajoihin kotimarkkinoihinsa vai onko suunnitelmana laajentaa myyntiä nopeasti ympäri maailman, kuten Huawei on jo toiminut esimerkiksi kannettaviin tietokoneisiin laajentuessaan.

Huawein ja Honorin lisäksi televisiomarkkinoilla tullaan jo virallisesti vahvistetusti näkemään pian myös toinen älypuhelimista tuttu brändi, OnePlus. Se on kertonut aikovansa tuoda ensimmäisen televisionsa markkinoille vuoden 2019 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja